De trouwtiara van prinses Diana is nu hier te bewonderen

De ultieme kans voor royaltyliefhebbers om de tiara met eigen ogen te bewonderen!

Tijd voor een tripje naar Londen! Want daar wordt de trouwtiara van prinses Diana tentoongesteld op een expositie. Een bijzonder item die royaltyliefhebbers nu met eigen ogen kunnen zien. 

Erfstuk van de familie

Royal weddings en tiara’s zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Diana droeg tijdens haar huwelijk geen tiara van de koninklijke familie, wat gebruikelijk is. De prinses koos voor een familie-erfstuk: de Spencer-tiara. Dit bijzondere exemplaar werd gemaakt in 1930 en voor haar bruiloft werd het fonkelende stukje zilver amper gedragen.

Met eigen ogen bekijken

De Spencer-tiara die Diana droeg tijdens haar huwelijk met prins Charles op 29 juli 1981 kun je nu dus met eigen ogen bewonderen. De trouwtiara wordt namelijk tentoongesteld tijdens een nieuwe expositie in de Londense vestiging van veilinghuis Sotheby’s. Voor de echte royaltyliefhebber hebben we dan ook een gouden tip: boek meteen dat reisje naar het Verenigd Koninkrijk! De tiara van Diana is vanaf volgende week zaterdag, 28 mei, tot en met 15 juni te zien.

Er zijn op de expositie overigens nog veel meer tiara’s te bewonderen die een link hebben met het koningshuis. Ook worden enkele sieraden na de expositie geveild. Wij gokken dat de Spencer-tiara daar niet bij zal horen! Naar verluidt ligt hij klaar als erfstuk voor de oudste kleindochter van prinses Diana, prinses Charlotte.

Geen happy end

Hoewel Charles en Diana een sprookjesbruiloft beleefden in de eighties, was het huwelijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Veel later bleek namelijk dat Charles al voor zijn huwelijk met Diana wist dat hij ontrouw ging zijn. “Had je nu serieus verwacht dat ik de eerste prins van Wales zonder maîtresse zou worden?” zouden zelfs zijn woorden zijn geweest.

Twee weken na hun huwelijk in 1981 onderschepte Diana een pakketje met daarin een gepersonaliseerde armband voor Camilla van Charles. Een medewerker van Charles legde aan haar uit dat Charles het ding speciaal liet graveren voor Camilla en het van plan was om het die avond aan haar te geven. “Een en al woede kwam in mij op. Ik dacht, ‘waarom kun je niet gewoon eerlijk tegen me zijn?’”, vertelde de prinses in een interview in 1997. “Het enige wat Charles tijdens zijn jeugd over liefde leerde, was ‘handen schudden’.” Lady Di was ervan overtuigd dat dit de reden was waarom hij haar geen genegenheid kon tonen en het daarom elders zocht. Het stel ging in 1992 uit elkaar en scheidde in 1996 officieel.

Bron: Vorsten, Beau Monde archief | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws