Charles Spencer deelt een bijzondere jeugdfoto van prinses Diana

Het laat goed zien wat voor mooie band Diana en haar broertje hadden.

Ook 25 jaar na de dood van prinses Diana verschijnen er af en toe nog niet eerder vertoonde foto’s van haar. Ook nu is dat weer het geval: Diana’s jongere broer, Charles Spencer, heeft een jeugdfoto van hun gezin op Instagram geplaatst.

Goede band

Historicus Charles Spencer, ook wel bekend als de ‘9th Earl Spencer’, is het drie jaar jongere broertje van prinses Diana. De twee hadden altijd een goede band, wat blijkt uit de familiefoto die hij op Instagram heeft gedeeld. “Een snapshot van het familieleven in 1966”, schrijft hij erbij.

Klein boefje

Op de zwart-wit krantenfoto, die dus afkomstig is uit het jaar 1966, zien we Charles en Diana met hun ouders en oudere zussen. Vader Lord Althorp en moeder Viscountess Althorp kijken trots naar de 5-jarige Diana, die in een miniatuurautootje zit. Ook oudere zus Sarah zit op zo’n voertuigje. Zus Jane wordt afgeleid door iets anders, terwijl kleine Charles dichtbij zijn zus wil zijn en zand op haar auto strooit. Charles ziet duidelijk de humor van de foto in, aangezien hij er de hashtag #terribletwos aan toevoegt.

Warme herinnering

De foto levert veel meelevende reacties en hartjes-emoji’s op. “Aandoenlijk”, “Wat een lieve familiefoto”, “Wat een warme herinnering aan een speels moment dat is bevroren in de tijd” en “Wat een geweldige foto… simpelere tijden”, valt er in de comments te lezen. Daarnaast maakt iemand een opmerking over iets dat ons ook weleens opvalt: “Diana’s lach lijkt op die van prinses Charlotte“.

In het archief

Op de Instagram-pagina van Charles zijn verder vooral foto’s van zijn woning, Althorp Estate, te vinden. Heel af en toe deelt hij een aandoenlijk kiekje uit het verleden, waar prinses Diana in sommige gevallen ook op te zien is. We hopen dat hij nog meer van die prachtige plaatjes in zijn archief vindt, zodat we de herinnering aan Lady Di extra levend kunnen houden.

Bron: HELLO! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws