Tiara time: kroonprinses Victoria haalt stalen exemplaar tevoorschijn

Schitterende plaatjes vanuit Stockholm.

Wanneer politiek samengaat met een flinke dosis royal glamour: Deze week vragen Finland en Zweden beide het NAVO-lidmaatschap aan. Om hun eendracht te laten zien, werd er een chic banket in het koninklijk paleis van Stockholm georganiseerd. Tijd om de tiara’s weer op te poetsen!

Wie draagt wat

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden ontvingen de Finse president Sauli Niinisto en zijn vrouw, Jenni Hauki, op het paleis.

Beeld: BrunoPress

De koningin van Zweden was een plaatje in het roze. In haar lokken fonkelde de King Edward II robijnen tiara, die in 1905 als huwelijkscadeau werd gegeven aan prinses Margaretha van Connaught, een kleindochter van Queen Victoria die met de Zweedse kroonprins trouwde.

Beeld: BrunoPress

Ook aanwezig was kroonprinses Victoria. Haar beeldige tiara viel niet alleen op omdat-ie veruit de grootste van de avond was, maar ook omdat het een zeldzaam exemplaar betreft, die niet vaak uit de koninklijke kluis wordt gehaald. De Napoleonistische geslepen staal tiara is zoals de naam al doet vermoeden niet gemaakt van goud, zilver of platinum, maar van staal. Bovendien is er geen enkele edelsteen, diamant of parel verwerkt in het frame. Maar stralen doet de tiara desalniettemin! Leuk feitje is dat het stalen juweel oorspronkelijk toebehoorde aan Hortense, de eerste koningin van Nederland.

Beeld: BrunoPress

De altijd beeldschone prinses Sofia droeg haar eigen Palmette tiara, die ze in 2015 cadeau kreeg voor haar huwelijk met prins Carl Philip. Het juweel is aanpasbaar. Soms draagt Sofia hem met smaragden, soms zonder edelstenen, en soms met parels, zoals deze week.

Beeld: BrunoPress

En nog even een blik op de avondjaponnen van Vic & Soof:

Net als de tiara’s komen ook die uit de koninklijke opslag. Prinses Sofia droeg haar vuurrode japon van Zetterberg Couture eerder bij het Nobelprijsbanket in 2018. Kroonprinses Victoria’s hemelsblauwe jurk is van Jennifer Blom. We hebben hem eerder mouwloos gezien, bij het Nobelprijsbanket van 2017. Door kapmouwtjes aan te zetten is het toch net weer een andere look. Well played!

Bron: The Court Jeweller, UFO No More, Mail Online | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws