Pastelpaars voor de Queen tijdens Holyrood Week (en waarom dat bijzonder is)

We zijn een stuk fellere kleuren van Liz gewend.

Queen Elizabeth is in Schotland voor de Holyrood Week, de jaarlijkse happening waarbij ze heel Schotland doorkruist om bezoekjes te brengen aan verschillende plekken en mensen. Dinsdag was HM te zien in een prachtige pastelpaarse mantel met bijpassende hoed, even heel wat anders dan de felgekleurde pakjes die we van haar gewend zijn. Maar, as always, is daar een goede reden voor.

Stijlicoon

Dat Liz op haar 96ste een stijlicoon is, is te danken aan Angela Kelly, de vrouw achter elke knoop, zoom en outfit van Hare Majesteit. Angela is naast assistent, ook de persoonlijke stylist van koningin Elizabeth en is dus verantwoordelijk voor alle signature looks.

De Queen vindt het belangrijk dat haar kleding vaker wordt gedragen dan één keer. Outfits worden twee tot drie keer gedragen bij een staatsbezoek of andere verplichtingen. Daarna wordt de stof gebruikt voor een andere outfit of draagt ze de kleding wanneer ze niet aan het werk is, schrijft Angela in haar memoires The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe.

Scottish heather

Dinsdag was de Queen tijdens een militaire parade echter te zien in een elegante, pastelkleurige, lila mantel van zijdeachtig wol. Een iets rustigere kleur dan we van haar gewend zijn, maar uiteraard nog wel in haar iconische stijl. Deze kleur is uiteraard niet zomaar gekozen: Angela heeft de Queen in het lila gekleed om de kleur van de nationale bloem de Schotse heather, oftewel de struikheide, te matchen. Wij zijn fan!

‘I saw the Queen!’

Het is eigenlijk best bijzonder dat koningin Elizabeth een vrij gedempte kleur droeg. Gravin Sophie, de schoondochter van de Queen, legt in de documentaire The Queen at 90 uit waarom. “Ze moet opvallen zodat mensen kunnen zeggen: ‘Ik heb de koningin gezien.'” De menigtes waarin Liz zich vertoond, zijn vaak enorm en iemand wil kunnen zeggen dat ze een stukje van de hoed van de koningin hebben gezien toen ze voorbijging.

Queen Elizabeth droeg haar signature look op de laatste dag van haar jubileum. Beeld: BrunoPress

Op de laatste dag van haar jubileumviering, was de Queen gelijk te herkennen in een felgroene mantel met, natuurlijk, een bijpassende hoed. Zelfs op grote afstand kon je haar nog zien met zo’n felle kleur.

Opvallen

“De koningin is zich ervan bewust dat ze voor zoveel mogelijk mensen goed zichtbaar moet zijn als ze buiten is, daarom kies ik vooral opvallende kleuren die goed te zien zijn”, vertelde Angela in haar boek. Of Elizabeth nou felle kleuren draagt, of toch kiest voor pasteltinten, een stijlicoon blijft ze sowieso.

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws