Oeps: dit zijn de meest gemaakte fouten tijdens het inrichten van je interieur

Zelfs de kleinste wijzigingen kunnen al een enorm verschil maken!

Lees ook

Niets is fijner dan een opgeruimd huis. En als de styling van je interieur er dan ook nog eens tip top uitziet, is het helemaal een feestje. Toch is dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat er op die ene foto op Pinterest zo leuk uitzag, blijkt toch nog aardig lastig na te bootsen. Er zijn dan ook een paar veel voorkomende fouten qua interieur, die we hoogstwaarschijnlijk allemaal weleens gemaakt hebben. Tot nu!

Ooghoogte

Tja, hoe hoog hang je de kunstwerken nou eigenlijk? Wanneer je kunst een plekje wil geven aan de muur, is het belangrijk om te onthouden dat het midden van het schilderij altijd op ooghoogte moet hangen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DESENIO – POSTERS ONLINE (@desenio)

Aan de muur

Het is maar net wat je zelf wil: een formele of een wat meer relaxte setting van je huis. Wanneer je alle meubels tegen de muur plaatst, oogt de ruimte snel formeel, maar wanneer je je meubelstuk in het midden van de kamer zet, geeft het gelijk een relaxte uitstraling.

Lekker kleurrijk

Wit is een gemakkelijke kleur en wordt daardoor dus vaak gebruikt in het huishouden. Neutraal en veilig. Maar te veel wit is het nou ook weer net niet, aangezien je interieur dan al gauw wat saai oogt. Kies daarom – ja, het klinkt misschien wat eng – voor wat meer kleur in je huis, en je zult de ruimte levendiger zien worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door vtwonen (@vtwonen)

Middelpunt

Dé meest stijlvolle manier van het plaatsen van je televisiemeubel is om ‘m in plaats van precies in het midden van de kamer te zetten, iets meer aan de zijkant te plaatsen. Zo domineert het beeldscherm de kamer niet en oogt het veel stijlvoller. Maar denk ook aan andere meubels zoals een luxe hoekbank of een kloostertafel.

Accessoires

Kussentjes zijn kleine decoratiedingen die je huis nét even iets leuker maken. Al moet je er wel mee uitkijken. Een kussentje hier en daar voor op je bank is leuk, maar houd het wel gewoon simpel. Wanneer je eerst de berg kussens aan de kant moet schuiven, voordat je je op de bank kunt nestelen, zegt dat misschien al wel genoeg. Al ziet het er vaak wel héél erg leuk uit…

Uiteraard is iedereen weer anders qua interieur, en kun je stiekem nooit écht fout gaan. Ieder heeft immers haar eigen smaak, toch? En heel eerlijk: een tikkeltje extravagant of over de top kan stiekem ook heel erg leuk zijn!

Bron: Jan | Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook