Deze gewaagde details zitten in Kates kledingstukken volgens haar nieuwe favoriete ontwerper

Conservatief, maar toch gewaagd.

Kate Middleton is zonder twijfel een koninklijk stijlicoon. Iedereen is altijd vol lof over hoe elegant de hertogin zich presenteert aan de buitenwereld. Toch is er iets wat Kate op modegebied niet is: gedurfd. Al was dat vroeger wel anders!

Kleurrijke Kate

Als we oude foto’s bekijken uit de jaren nul van feestbeest Kate in een fonkelende party-outfit, moeten we onszelf wel even een paar keer knijpen om er zeker van te zijn dat het daadwerkelijk de hertogin van Cambridge is. Toch beelden we ons niks in. Kate pakte vroeger lekker uit met kleur en pailletten. Een knalgele sport short met Barbie-roze kniehoge sokken? Ook geen probleem.

Kate Middleton met een vriendin in 2008. Beeld: BrunoPress

Credits

Maar laten we eerlijk zijn: de hertogin verdient toch echt wel wat credits omdat ze er altijd fantastisch uitziet. En dat terwijl ze meestal kiest voor brave jurken met een midi-lengte, met vaak lang mouwen en een hoge halslijn om het koninklijk keurig te houden. Toch heeft Kates favoriete ontwerpster, Alessandra Rich, een klein geheim onthuld over haar kledingstukken. Al haar ontwerpen, dus ook de meest conservatieve ontwerpen, hebben altijd een gewaagd detail. Dat geldt dus ook voor de jurken die de hertogin van Cambridge droeg bij evenementen als Wimbledon en Royal Ascot.

Beroemdheden

“Al mijn stukken zijn zo. Ze bedekken de armen of de benen, maar er zit altijd wel ergens een split of body chain“, vertelde de ontwerpster aan de Telegraph in een recent interview. “Het is goed om een beetje ondeugend te zijn.” Interessant genoeg wordt het label ook gedragen door een aantal celebrities die je normaal niet met Kate zou associëren. “Niet alles wat ik maak zijn lange jurken. Als je Dua Lipa of Hailey Bieber mijn merk ziet dragen, zie je dat er veel verschillende soorten vrouwen en kleding zijn”, aldus Rich.

Een keurige jurk van Alessandra Rich, maar altijd met een splitje. Beeld: BrunoPress

‘Super dankbaar’

Toch is de ontwerpster erg blij dat de hertogin een groot fan is van haar ontwerpen. “Ik ben super dankbaar”, laat ze weten. “De kopers weten dat de collectie groter is, dus het is fijn dat het publiek vooral de meer conservatieve stukken kent. De hertogin van Cambridge is zo’n stijlicoon, ik kan nooit zeggen dat ik niet blij ben dat ze mijn kleding mooi vindt.”

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws