‘Het was nooit de bedoeling van Kate om een stijlicoon te worden’

De hertogin wilde eigenlijk niet in de voetsporen van prinses Diana treden.

Lees ook

Hoewel Kate Middleton steevast als een van de meest fashionable royals uit de bus komt, wilde de hertogin nooit dat de aandacht alleen maar uitging naar haar outfits.

Stijlicoon

Na een decennium van royal fashion wordt Kate Middleton gezien als het stijlicoon van haar generatie (al slaat ook zij de plank weleens mis), maar naar verluidt had de hertogin juist eerst weinig zelfvertrouwen op het gebied van mode.

Fashion director Bethan Hold verdiept zich al jarenlang in Kates stijl en schreef daarover het boek The Duchess of Cambridge: A Decade of Modern Royal Style. Volgens Hold had Kate een bepaalde aanpak voor ogen toen ze met prins William trouwde. En 'een stijlicoon worden' was niet bepaald onderdeel van het plan.

Boodschap overbrengen

Kate lette er volgens Hold goed op om niet 'in de mode te duiken zoals Diana dat had gedaan.' De kersverse royal wilde vooral niet dat haar outfits zouden afleiden van haar als persoon, en van waar ze voor staat.

“Diana werd razendsnel een stijlicoon en iedereen was dol op wat ze droeg. Ik denk dat Kate wat voorzichtiger was omdat ze niet wilde dat het alleen maar om haar outfits zou gaan.”

Toch liet Kate zich al snel inspireren door haar wijlen schoonmoeder, en meer dan eens gaf de hertogin met haar outfits een knipoog naar de mode van Diana. “Ik denk dat ze nu echt beseft en heeft geleerd van Diana dat je met je kleding een boodschap over kunt brengen”, vervolgt Hold. “En heel vaak verwijst Kate nu naar Diana zelf met haar kleding, op momenten waarop dat erg gepast voelt.” Een kunstje dat ook schoonzus Meghan Markle aardig onder de knie heeft.

Top royal fashion icon

Kate wilde misschien niet dat haar outfits centraal zouden staan, maar inmiddels kan ze er niet meer omheen. Vorig jaar nog werd de hertogin van Cambridge uitgeroepen tot de top royal fashion icon. Het juryverslag noemde ook de knipoog naar Lady Di als belangrijk punt: “Door de modewereld en prinses Diana's gewaagde stijl te omarmen, heeft Kate geleerd om trends met tradities te combineren, en het is goed om te zien dat ze de traditie in ere houdt.”

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook