Glamour met een knipoog

Internet vraagt zich af: wie is die knapperd naast Charles?

Dit lid van de hofstaf steelt onbedoeld de show waar hij ook gaat.

Prime Minister weekly audience with King Charles III

Er is inmiddels al veel gezegd en geschreven over dat bizarre kniksje van prime minister Liz Truss bij haar bezoekje aan koning Charles vorige week. De daaropvolgende interactie met een diepgevoeld 'dear oh dear' van Zijne Majesteit beloofde bovendien ook niet veel goeds. Maar naast de struikelpartij van Truss, viel het internet nog één ding op: wie is die bizar knappe man in kilt die daar naast de koning en de PM staat?

Scene stealer

De foto's die het Britse hof vorige week deelde van de ongemakkelijke begroeting tussen koning Charles en Liz Truss deden al behoorlijk wat stof opwaaien. Zo leek het er even op alsof de kersverse prime minister haast struikelend de zaal betrad. Maar naast een hoop opmerkingen over haar krakkemikkige kniksje, waren er tussen de reacties op Instagram ook een hoop andere comments te vinden.

"Wie kijkt er naar Liz als je die guard op de achtergrond ziet", schrijft een volger. Een ander deelt: "Wie is dat smakelijke exemplaar daar rechts?" Een derde geeft direct maar het verlossende antwoord: "Iedereen is hier voor Major Johnny Thompson aan de zijkant van de foto."

Even voorstellen

Want ja, dat is inderdaad Major Johnny Thompson die in vol ornaat zijn opwachting maakt. Zijn verschijning naast de entree van Truss duurt slechts luttele seconden, maar impact heeft hij in elk geval wel. Maar wie ís deze man?

Jonathan 'Johnny' Thompson is al meerdere jaren in dienst van de Britse royals. Als stalmeester is hij verantwoordelijk voor de dagelijkse planning van de Britse monarch – waaronder ook de zorg voor koetsen, praalwagens en Rolls-Royces die bij de verschillende koninklijke evenementen worden gebruikt. Da's natuurlijk niet niks!

Zo verschijnt Major Thompson door de jaren al meer dan eens naast de royals. Eerder dit najaar ging hij ook al licht viral, toen hij overal zijn opwachting maakte naast King Charles. Die moest van hot naar her reizen vlak na de dood van zijn moeder, maar gelukkig is er dus een equerry om te zorgen dat de hele agenda netjes wordt opgeruimd en je als rouwende zoon en kersverse koning in elk geval één zorg minder aan je hoofd hebt.

https://www.tiktok.com/@uktravel/video/7143358239332142341

Fans

Inmiddels heeft de stalmeester een flinke schare fans opgebouwd. Als onderdeel van de hofstaf hoor je natuurlijk een beetje op de achtergrond te verdwijnen, maar oplettende kijkers kunnen het niet helpen: de knappe equerry trekt nu eenmaal de aandacht. Van TikTok-video's over 'Major Eye Candy', tot een volledig Twitter-account gewijd aan het hunky hoflid: het is er allemaal.

Maar hoezeer we ook snappen dat iedereen een béétje wegzwijmelt bij de kiekjes van een knappe man in een goed uniform: meneer Thompson heeft thuis in Surrey ook gewoon een mevrouw Thompson en er loopt inmiddels ook al een kleine Thompson rond. Ach, gelukkig hebben we de kiekjes nog – moge er nog vele volgen.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: Brunopress

Royalty
  • King Charles III meets Prime Minister Liz Truss during their weekly audience at Buckingham Palace in London. Picture date: Wednesday October 12, 2022.