Prinses Victoria trekt iets te veel uit de kast

More is more, moet de kroonprinses gedacht hebben – wat vind jij?

De temperaturen dalen en dat zien we ook aan de outfits van de royals. Zwierige rokken maken plaats voor warme mantels, en afgetrainde armen worden gehuld in lange mouwen. Maar de Zweedse kroonprinses Victoria trok gisteren bij een van haar royal duties wel érg veel uit de kast. En eh, ja. Daar hebben wij wel een mening over.

Jubileum

Gisteravond vierden de Zweden het vijftigjarig bestaan van hun ‘Kammarrätten’, oftewel gerechtshof. Een dusdanig belangrijke mijlpaal dat kroonprinses Victoria en prins Daniel er samen kwamen opdagen om de ceremonie bij te wonen, te leren over de geschiedenis van het gerechtshof, en de stafleden van het gerechtshof te bedanken voor hun trouwe dienst.

Helemaal noblesse oblige – handen werden geschud, er werd gelachen voor de camera’s, en interesse getoond in alle historie die er in het Gotenburgse gebouw te zien is. Maar voor een diepgaande blik op de Zweedse gerechtsgeschiedenis zijn we hier niet.

Outfitje

Wel willen we het even hebben over die outfit van prinses Victoria. We weten dat de Zweedse kroonprinses groot fan is van items uit haar kledingkast recyclen, en dat vinden we alleen maar mooi om te zien. Het is immers wel zo eco-friendly en relatable. Maar waarom de Scandi royal nu net deze combinatie aan stukken uit haar koninklijke kledingkast trok? Het zal waarschijnlijk een raadsel blijven.

victoria
Beeld: Brunopress

Om bovenaan te beginnen: Vic draagt een witte zijden bloes van Stenström met een statement-strik en bischopsmouwen met een flink lang manchet dat tot op haar handen reikt. Daarop draagt zij een boucléjasje in zilver met driekwart-mouwen. Daaronder prijkt een metallic-gouden plooirok van het merk Andiata, en de look maakt Vic af met een stel gehakte enkellaarsjes van af Klingberg.

Van de mismatch in de mouwlengte, tot de mismatch van het zilveren jasje met de gouden rok – en dan die taupe laarsjes eronder – we weten eigenlijk niet goed waar we moeten kijken bij deze outfit. De statement-strik trekt ook nog een lading aandacht, maar tegelijkertijd kunnen we niet om de accent-biesjes van de blazer heen. Waar we normaliter genieten van pracht, praal, en more is more, hadden we hier zo graag gezien dat Vic net even één statement piece thuis had laten liggen. Of twee. Of drie.

Favorieten

Een korte duik in de kledingkast van de Zweedse kroonprinses via UFO No More laat direct zien dat het ook héél anders had gekund. Zonder jasje, en met de enkellaarsjes ingeruild voor een stel neutrale zwarte pumps (zoals de Gianvito Rossi’s die zij droeg op dag twee van het staatsbezoek vorige week) zou dit geheel al een stuk minder druk geoogd hebben.

We verwachten in elk geval de losse elementen van deze outfit op nog veel manieren terug te gaan zien. Zo heeft de kroonprinses het Mayla-jasje in drie verschillende kleuren, en heeft zij inmiddels een kleine verzameling van de af Klingberg-booties in vier verschillende kleuren. Door de jaren heen heeft de Zweedse royal gelukkig allang bewezen dat ze deze faves verder prima weet te combineren met de rest van haar uitgebreide kledingkast.

Nu nog hopen dat ze ze niet weer allemaal met elkaar combineert.

Bron: UFO NO More | Beeld: Brunopress

 

Laatste nieuws