Zo plan je een sprookjesachtige winterbruiloft

De winter zorgt voor een knus en gezellig gevoel tijdens je bruiloft.

Trouwen in het winterseizoen, wellicht niet het eerste dat in je opkomt bij het plannen van je grote dag. Toch is dit de overweging waard, want het kan een sprookjesachtige bruiloft opleveren. Een knusse en romantische sfeer, en geen rekening houden met het weer. Het plannen van een winterbruiloft is stiekem een stuk makkelijker dan voorjaarsbruiloft. Waarom? Dat lees je hier.

Trouwlocatie uitzoeken

Een winterbruiloft organiseer je vanzelfsprekend binnen. Een warme overdekte locatie, die je sfeervol kunt aankleden. Je kunt ook kiezen voor een locatie met een stukje uitloop naar een overdekt buitengedeelte. Zet hier heaters, dekentjes en kaarsjes neer voor een romantische sfeer. Ook kun je (als de locatie het toelaat) een kampvuur starten. Tip: met warme glühwein en chocolademelk blijven je gasten lekker warm buiten. Een mooi moment voor bruidsfotografen om vast te leggen. Het hoofdfeest vier je natuurlijk binnen, waar je een diner met winterse smaken kunt serveren en de zaal kan versieren met lampjes en kaarslicht.

Winterse kleuren

Het thema spreekt boekdelen voor je bruiloft. In de winter kies je natuurlijk voor hele andere kleuren dan in de zomer. Waar je in de zomer voor lichte kleuren kiest, kun je in de winter prima kiezen voor een donker kleurenpalet. Denk aan tinten zoals bruin, wijnrood, donkerblauw, donkergroen en okergeel. Dit zorgt voor een warme en knusse sfeer.

Sfeervolle foto’s

De winter is een sprookjesachtig seizoen voor een bruidsfotoshoot. Heb je geluk, dan zal je zelfs nog foto’s in de sneeuw kunnen maken. Ook zonder worden de foto’s een groot succes. Alle prachtige lichtjes en kaarsen, sfeervolle aankleding. Winter schreeuwt coziness en sfeer. Een goede bruidsfotograaf in bijvoorbeeld Utrecht (of ergens anders natuurlijk) zal je hier in begeleiden en handige tips geven voor prachtige winterse trouwfeestfoto’s.

Voordelen aan het najaar

Bij een winterbruiloft hoef je geen rekening te houden met het weer, dit omdat je voor een binnenlocatie kiest. Een groot voordeel vergeleken met het voorjaar, waarbij het de dagen voor je grote dag spannend is of het warm genoeg wordt. Daarnaast is het een relatief rustige periode voor locaties, catering en entertainment. Hierdoor heb je vaak ook minder kosten. Win-win! Al overtuigd van de winter wedding?

Beeld: Unsplash, Alesia Kazantceva

Laatste nieuws