Deze (voordelige) anti-aging tips zorgen voor een jonge, stralende huid

Good to know!

Naarmate we ouder worden, willen we er alles aan doen om onze huid zo jong mogelijk te houden. We kopen er meestal de duurste crèmes, oliën en serums voor, maar of ze dan ook daadwerkelijk werken is de grote vraag. Natuurlijk snappen we dat sommigen niet zoveel geld willen uitgeven aan dure skincare, of gewoonweg het budget er niet voor hebben. Maar wat nou als we dé gouden anti-aging tips hebben voor jou, zonder dat je er een fortuin aan uit hoeft te geven?

1. Elke dag zonnebrandcrème

Ten eerste is het enorm belangrijk om elke dag zonnebrandcrème op je gezicht aan te brengen. We snappen dat het een beetje onnodig lijkt nu we de wintermaanden ingaan, maar het helpt je huid wel degelijk. Blootstelling aan de zon – of het nou zomer of winter is – is de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. Gebruik daarom elke dag een voedende crème met tenminste beschermingsfactor 15. Natuurlijk moet je in de zomer voor een wat hogere SPF kiezen.

2. Zonnebrillen met UV-bescherming

Zonnebrillen worden ook in de wintermaanden steeds vaker gedragen, een beetje diva heeft het accessoire natuurlijk altijd bij zich. En hoewel je vast en zeker een favoriet exemplaar hebt, wil dat nog niet zeggen dat deze (de huid rondom) je ogen beschermt tegen de zon. Je moet namelijk goed opletten of je zonnebril je daadwerkelijk beschermt tegen UV-straling. Een goede UV-bescherming helpt namelijk de gevoelige huid rondom je ogen te beschermen (vaarwel, kraaienpootjes!). Daarnaast biedt een goede zonnebril nog meer voordelen, zoals het voorkomen van staar. Een win-win… win dus!

3. Vliegreis

We weten allemaal dat je huid het zwaar te verduren heeft tijdens een vliegreis. De lucht in het vliegtuig is namelijk heel droog, waardoor je huid ook sneller uitdroogt. Het is dus belangrijk om een half uur voordat je het vliegtuig instapt, een vochtinbrengende crème op je gezicht te smeren. Nog een extra tip: probeer superzoute snacks onderweg te vermijden en drink heel veel water.

4. Let op je suikerinname

Als suiker wordt afgebroken en in de bloedbaan terechtkomt, ontstaat er een proces genaamd glycatie, wat ervoor zorgt dat collageen en elastine juist onelastisch worden. Erg nadelig voor je huid natuurlijk, maar denk nou niet meteen dat je helemaal geen suiker meer mag eten. Let gewoon goed op je suikerinname en geniet met mate.

5. Stabiel gewicht

Als je gewicht steeds schommelt, kan dit een negatief effect hebben op de elasticiteit van je huid. Begin dus niet aan een jojo-dieet! We snappen dat dit op de korte termijn verbazingwekkende resultaten oplevert, maar op de lange termijn is dit heel erg slecht voor je. Zorg er dus voor dat je je gewicht stabiel houdt. Lukt dit je niet helemaal in je eentje, praat er dan bijvoorbeeld over met een arts die jou advies kan geven.

6. Slaaptekort

Er wordt vaak genoeg gezegd dat je voldoende slaap nodig hebt. Slaaptekort heeft namelijk gevolgen voor je huid, en dat is iets wat je niet wil. Je huid zou eigenlijk zeven tot negen uur rust nodig moeten hebben per nacht om de dagelijkse slijtage te herstellen. Zorg er dus voor dat jij voldoende slaap krijgt. Dat is ook niet eenvoudig, we weten het. Maar probeer in ieder geval te zorgen voor vaste bedtijden, een goede slaapkamertemperatuur en een ontspannen avondroutine.

7. Roken

Dat roken een negatief effect kan hebben op de veroudering van de huis, is welbekend. Zelfs niet-rokers die voortdurend worden blootgesteld aan rook, kunnen de negatieve effecten ervan ervaren op hun huid. Roken breekt collageen af en zorgt voor een vale huid. Daarnaast vertraagt het ook nog eens het proces van de genezing van je huid. Voor op de lijst goede voornemens?

Bron: Real Simple | Beeld: iStock

Laatste nieuws