Prins Harry in nieuwe trailer: ‘Voor de bescherming van William wilden ze wel liegen’

De Sussexjes bouwen de spanning flink op. In de aanloop naar het tweede deel van hun docuserie Harry & Meghan brengen de twee wéér een trailer uit. En nee, we bedoelen niet de romantische video waarin we nooit eerder vertoonde beelden van hun huwelijksreceptie te zien kregen. We krijgen nu een voorproefje met een stevige beschuldiging.

Tel kwijt

We zijn al bijna de tel kwijt als het op trailers van Harry & Meghan aankomt. Al een week lang weten de Duke and Duchess of Sussex elke dag het nieuws te halen door hun veelbesproken Netflix-documentaire. Na de release van de eerste drie delen afgelopen donderdag volgde al meteen een trailer voor het tweede deel op vrijdag. En op deze grijze maandagmiddag slingeren prins Harry en hertogin Meghan gewoon nóg een trailer het internet op. Gaat Harry dan toch flink uithalen naar het paleis?

Wel William, niet Harry

Daar lijkt het wel op. In het tweede deel van hun Netflix-serie zullen Harry en Meghan vertellen waarom ze het koningshuis precies verlaten hebben. Zo horen we prins Harry zeggen dat ‘ze voor de bescherming van mijn broer wel wilden liegen, maar ze nooit de waarheid wilden vertellen om ons te beschermen.’ Over wie hij het precies heeft, is niet duidelijk, maar grote kans dat het gaat om de communicatie-afdelingen van het hof, die verantwoordelijk zijn voor de informatie die de kranten en tabloids uit de royal rota in handen krijgen.

Harry zegt ook dat hij en Meghan slachtoffer zijn van ‘institutional gaslighting‘. Oftewel: het paleis zou de Sussexjes emotioneel manipuleren door gebeurtenissen, gesprekken en verhalen te verdraaien. Geen fraaie beschuldiging natuurlijk. Wordt de serie dan toch nog zo explosief als voorspeld? Vooralsnog lijken ‘Haz’ en ‘Meg’ zich vooral te richten tegen het paleispersoneel en de pers, níet tegen leden van de Royal Family.

Deel II

“Ik vraag me af wat er met ons gebeurd zou zijn als we op dat moment niet vertrokken waren,” horen we prins Harry in de trailer mijmeren over zijn vertrek. In het tweede deel van Harry & Meghan krijgen we ongetwijfeld veel meer te horen over het besluit van de Sussexjes om op te stappen. Wij zitten donderdagochtend om 09:00 uur weer klaar met onze morning tea. Nog drie uur aan onthullingen? Yes please. En wie weet hebben de Sussexes nóg een trailer voor ons in petto. Die twee hebben de smaak te pakken, dus het zou ons niets meer verbazen.

Bron: Netflix | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws