Rolf Sanchez: ‘Mijn jeugd is bepalend voor me geweest’

'Ik ben opgegroeid in twee werelden.'

Rolf Sanchez is één van de grootste en meest succesvolle producers van Latin music op dit moment. In Nederland brak hij door na zijn deelname bij Beste Zangers. Aan Beau Monde vertelt de Dominicaans-Nederlandse producer openhartig over zijn jeugd, hoe hij opgroeide in twee werelden en de lessen die hij daar uit heeft getrokken. 

Twee werelden

“Ik ben opgegroeid in twee werelden: in Nederland en op de Dominicaanse Republiek, waar mijn moeder vandaan komt. Papa, mama, mijn broertje en ik woonden in Ede, maar elk jaar logeerden we twee à drie maanden bij mijn oma in de Dominicaanse Republiek”, begint Rolf te vertellen. “Ik ben bevoorrecht dat ik heb kunnen ontdekken hoe mooi Nederland is, maar het contrast tussen de landen was ook erg confronterend.” Ondanks dat Rolf dankbaar is voor zijn ouders en Nederland, leverde hem dit ook een schuldgevoel op. “Mijn neefje in de Dominicaanse Republiek had niets, terwijl ik een vette jeugd had en alles kon doen wat ik wilde: fietsen, skeeleren.”

Ouders

Maar ook voor Rolfs ouders was het lang niet altijd makkelijk. “Mijn ouders hebben het in Nederland best moeilijk gehad. Toen ik klein was, hadden zij heel weinig centjes”, legt hij uit. “Mijn moeder heeft appels en peren geplukt, mijn vader deed allerlei baantjes naast elkaar, waaronder kranten bezorgen.” Gelukkig kreeg Rolfs vader een baan in de ICT waardoor geldzorgen verdwenen. “Zijn leven veranderde en daarmee ook dat van ons”, deelt de artiest.

Doelen

Daarnaast heeft zijn jeugd hem veel gebracht. “Mijn jeugd is bepalend voor me geweest, omdat mijn moeder me Spaans heeft geleerd, de taal waarin ik nu zing en ben doorgebroken.” legt hij uit. “Van mijn vader heb ik meegekregen dat je al je dromen kunt bereiken, als je er maar in gelooft. Dat ga ik nooit vergeten en ik zeg het ook vaak tegen mensen: als je voelt wat jouw doel is, schrijf het dan op. Niets is onmogelijk, je kunt alles behalen wat je maar wilt.”

In de nieuwste Beau Monde vertelt Rolf Sanchez openhartig over zijn jeugd, zijn relatie, zijn diepste dal en het bereiken van zijn dromen. Vanaf 4 januari overal verkrijgbaar!

Interview: Fleur Baxmeier | Foto: Bop Mulder | Visagie: Marc Sew-Atjon | Styling: Danielle Dinkgreve

Laatste nieuws