Nick en Kirsten vertellen over nieuw hoofdstuk na Nick & Simon

'Zitten mensen wel op mijn solomuziek te wachten?'

Nick en Kirsten Schilder zijn al jarenlang samen gelukkig, en zij aan zij hebben ze het muzikale Nick & Simon-avontuur van begin tot eind meegemaakt. Nu dat definitieve eind steeds meer in zicht komt, voelde Beau Monde het paar even aan de tand: hoe kijken zij naar dit nieuwe hoofdstuk in hun levens?

Drukte

Drie kinderen, je eigen leven leiden en een man die veel van huis is: Kirsten Schilder heeft het er maar druk mee. Nick liet al weten dat het ‘negen van de tien keer’ zijn schuld is als er spanning ontstaat in hun relatie. “Omdat het altijd met mijn agenda en mijn drive te maken heeft”, legde hij uit.

Maar nu voor Nick & Simon de laatste loodjes zijn aangebroken, betekent dit dat het in Huize Schilder een stukje rustiger wordt? Kirsten laat direct weten hoe dan ook vol plannen te zitten. “Ik denk dat het dit jaar voor Nick minstens zo druk zal zijn als vorig jaar. Ik zal weer veel thuis zijn bij de kinderen, maar ik blijf wel doorgaan met schrijven. Achter de schermen ben ik nu druk bezig met Making Memories, vorig jaar heb ik daarvan een invulboek voor moeder en kind uitgebracht. Dat vind ik fantastisch om te doen. Verder staan er dit jaar nog wat leuke projecten op de planning, dus jullie gaan zeker nog het een en ander van mij zien”, aldus de ambitieuze vrouw.

Flying solo

Aan de andere kant is daar natuurlijk manlief Nick, die een ander muzikaal pad gaat bewandelen. Op onze vraag of hij uitkijkt naar zijn solocarrière, legt hij uit: “Ik heb er veel zin in, maar ik vind het ook spannend, omdat ik geen idee heb hoe ik mezelf ga manifesteren als solo-artiest. Het nadeel is dat ik geen klankbord meer heb en het voordeel is dat ik niet meer alles hoef te overleggen.”

En die veelbesproken band met Simon Keizer, wat verwacht Nick daarvan? “De tijd zal leren hoe onze band zich in de toekomst gaat ontwikkelen. Doordat Nick & Simon wegvalt, kan het zijn dat we elkaar privé vaker gaan opzoeken. Het kan ook zijn dat ieder meer zijn eigen weg gaat.”

Kirsten kijkt in elk geval vol vertrouwen naar de komende periode: “Ik heb er wel heel veel zin in. Ik weet zeker dat het goedkomt, en anders zit ik sowieso in de zaal.”

In de nieuwste Beau Monde vertellen Nick en Kirsten meer over het einde van Nick & Simon, de kracht van hun relatie, en de zware periode rond Nicks burn-out. Vanaf woensdag 4 januari overal verkrijgbaar!

Interview: Anne Tonen | Foto’s: Feriet Tunc | Styling: Pascalle Swinkels | Visagie: Nadia van Kooten

Laatste nieuws