Wie is toch die rechterhand van Charlene?

Van ruzie om de troon, naar een bestie van de prinses.

Ze werd de afgelopen weken overal gespot: waar Charlene ging, ging deze vrouw ook. Maar wie is eigenlijk die mysterieuze vrouw aan de zijde van Hare Doorluchtige Hoogheid?

Rechterhand

De afgelopen weken had Charlene het maar druk: jarig zijn, Sainte Dévote vieren (met alle toeters en bellen die daarbij horen), en ondertussen ook nog een beetje de twins op sleeptouw meenemen zodat Albert kon uitzieken van zijn derde ronde corona.

Gelukkig had Charlene over de weken één rots in de branding, die telkens weer naast de prinses werd gespot bij allerlei evenementen. Van een warme groet bij de dienst voor Sainte Dévote…

Beeld: NL Beeld / Brunopress

…tot een extra oogje in het zeil terwijl de kinders een (model)boot in de hens zetten.

charlene rechterhand
Beeld: NL Beeld / Brunopress

Koninklijke bestie

We stellen je even voor aan Melanie-Antoinette Costello de Massy. Tatler schrijft dat deze vrouw al jarenlang verbonden is aan de Monegaskische royals als dochter van een nicht van prins Albert himself. Melanie-Antoinettes moeder is namelijk Elizabeth-Ann de Massy, die verschijnt op verschillende archiefkiekjes naast Albert, zoals hier rechts van de prins op een foto uit 2004. Elizabeth-Ann is op haar beurt de dochter van Prince Rainier III’s oudere zus Antoinette.

Beeld: NL Beeld / Brunopress

Overigens is Charlene niet de enige Monegaskische royal die op Melanie-Antoinette kan bouwen. Zo zagen we Caroline ook al zij aan zij met de aristocraat bij een dienst voor de overleden aartsbisschop van Monaco:

Beeld: NL Beeld / Brunopress

En kan Albert zelf het ook prima vinden met zijn nichtje.

Beeld: NL Beeld / Brunopress

Steun en toeverlaat

Melanie-Antoinette de Massy is dus al jaren een graag gezien gezicht aan het hof van Monaco. Zo kon Albert op haar bouwen toen Charlene elders verbleef om bij te komen van haar gezondheidsproblemen en mentale uitputting. Zo was zij in 2022 aanwezig bij het vuur-ritueel voor Sainte Dévote naast de prins en sloot zij aan bij de Monte Carlo masters.

Schandaal?

Je zou het niet verwachten, maar het microstaatje biedt met z’n twee vierkante kilometer toch behoorlijk wat ruimte voor royal schandalen. Zo weet Tatler te melden dat de De Massy’s een wat tumultueuze achtergrond kennen.

Melanies grootmoeder, die oudere zus van prins Rainier, zou namelijk geprobeerd hebben om haar broer van de troon te stoten! Om een lang verhaal kort te maken: Antoinette had al enkele kinderen, waar de heerser over het prinsdom nog geen nazaten had voortgebracht. Samen met haar man zou Antoinette vervolgens geruchten de wereld in geholpen hebben dat zijn toenmalige vriendin, Franse actrice Gisèle Pascal, geen kinderen kon krijgen. Dit moest ervoor zorgen dat het parlement haar zoontje, de piepjonge Christian Louis, zou aanwijzen als rechtmatige troonopvolger. En welja, aangezien hij toch te jong was, dan wilde mommy dearest met alle liefde optreden als regentes. De gemiddelde Disney-schurk is er niks bij!

Het gekonkel van de barones lijkt van een leien dakje te gaan met de break-up van Rainier en Pascal, maar toch loopt het snode plan uiteindelijk anders af. Rainier hervindt de liefde bij niemand minder dan Grace Kelly. Zij wordt nog altijd gezien als degene die haar schoonzus uit het hof heeft laten verwijderen. Anno nu kunnen de De Massy’s en de Grimaldi’s het gelukkig dus weer prima vinden. Eind goed, al goed!

Bron: Tatler | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Laatste nieuws