Aquarellen van Charles binnenkort tentoongesteld op Sandringham

Een ware kunstenaar, die koning Charles!

Er zijn talloze royals die wel weten hoe ze met een kwast om moeten gaan. Koning Charles is daar een van, want de koning heeft al heel wat doeken geschilderd. Een aantal van zijn beste aquarellen worden binnenkort zelfs tentoongesteld op Sandringham Palace.

Aquarellen

Charles produceerde al vele aquarellen die lange tijd onder een andere naam bij zijn tandarts in de wachtkamer hingen zonder dat er veel animo voor was. Een schilderij onder zijn eigen naam bracht bij Sotheby’s 7500 dollar op – van een royal wordt alles mooier, blijkbaar.

De koning kan uren aan zijn aquarellen werken en heeft zich gespecialiseerd in landschappen en vertrouwde plekken, zoals Balmoral. Soms laat hij weleens wat veilen voor een goed doel, zodat de mogelijkheid bestaat een echte ‘prins van Wales’ te bezitten. Nu worden zijn aquarellen ook echt tentoongesteld en dat is voor het eerst sinds 1998. Toen werd er ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag ook een tentoonstelling gehouden.

Er is zelfs een complete documentaire aan gewijd, wat wel een béétje nieuwe-kleren-van-de-keizer is, al is het altijd enig als Charles ergens enthousiast over te horen mummelen.

Nieuwe tentoonstelling

De koning sprak over zijn liefde voor schilderen in 1991 in het boek HRH The Prince of Wales Watercolours. “Ik begon volledig met schilderen omdat ik fotografie minder bevredigend vond”, zei hij destijds. “Heel eenvoudig, ik ervoer een overweldigende drang om uit te drukken wat ik zag via het medium aquarel en om dat bijna ‘innerlijke’ gevoel van textuur over te brengen dat onmogelijk te bereiken is via fotografie.”

Vanaf 1 april is het zover en kun je Charles zijn beste aquarellen bewonderen in Sandringham Palace. Hij schilderde onder meer de Schotse hooglanden, de heuvels van Wales en in en rond het landgoed Sandringham in Norfolk. De aquarellen – die dus geheel uit waterverf bestaan – zijn tot 12 oktober te zien.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: YouTube, NL Beeld

Laatste nieuws