Eerste staatsbezoek koning Charles en Camilla bevestigd

Het koningspaar reist af naar twee landen!

Koning Charles III en koningin-gemalin Camilla kunnen zich gaan opmaken voor hun allereerste staatsbezoek als koning en koningin. Buckingham Palace maakte afgelopen vrijdag bekend waar het koningspaar naartoe gaat. 

Eerste bezoek

Voor de koning is dit toch een speciaal moment, want dit tripje wordt zijn eerste officiële staatsbezoek sinds hij de troon over heeft genomen van Queen Liz. Samen met koningin-gemalin Camilla zal hij eind deze maand afreizen naar Frankrijk én Duitsland. Nog voor Charles de kroon daadwerkelijk opgezet krijgt, heeft hij er dus al een eerste staatsbezoek op zitten.

In eerste instantie leek het erop dat ze alleen naar Frankrijk zouden gaan, maar Duitsland wordt toch ook nog aan het bezoek geplakt. “De koning en de Koningin Consort reizen naar Frankrijk 🇫🇷 en Duitsland 🇩🇪 voor het eerste staatsbezoek van het nieuwe bewind”, zo maakte Buckingham Palace afgelopen weekend bekend. Charles en Camilla zullen van 26 tot 31 maart naar de twee landen afreizen. “Het bezoek zal de relatie van Groot-Brittannië met Frankrijk en Duitsland vieren en onze gedeelde geschiedenis, cultuur en waarden markeren”, aldus het bericht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

Frankrijk en Duitsland

Het paar zal eerst naar Frankrijk gaan, om daar een bezoek te brengen aan Parijs en Bordeaux, van 26 tot 29 maart. Daar zullen ze onder meer een staatsbanket in paleis Versailles bijwonen. Dit banket wordt georganiseerd door president Macron en mevrouw Macron. Na het banket krijgen Charles en Camilla nog een rondleiding door een biologische wijngaard.

Het staatsbezoek van koning Charles en koning Camilla betekent veel voor de Fransen. Ze zien het bezoek als “een groots symbool” omdat het zijn eerste staatsbezoek is als koning van het Verenigd Koninkrijk. Ook zien de Fransen het als een eer dat de koning nog voor zijn officiële kroning, op 6 mei, afreist naar Parijs. “Het laat zien dat Frankrijk een prioriteit is voor de koning”, aldus de Daily Mail. Of de koning net als zijn moeder destijds ook zal gaan genieten van een rondvaart op de Seine, zal de tijd leren. Wij hadden het wel geweten!

Op 29 maart reizen ze door naar Duitsland, waar ze naar Berlijn, Brandenburg en Hamburg zullen gaan. In Duitsland zullen de koning en koningin de Brandenburger Tor en de Komische Oper in Berlijn bezoeken en het St. Nikolai-monument in Hamburg. Ook hier zal het paar weer een staatsbanket bijwonen, dat door president Steinmeier en mevrouw Büdenbender in Schloss Bellevue wordt georganiseerd. Kortom, een tripje vol culturele hoogtepunten!

Bron: Hello Magazine | Beeld: Instagram, NL Beeld

Laatste nieuws