Kritiek op de koninklijke coiffure: ‘Slordig’ en ‘onverzorgd’

Coupe Máxima houdt de gemoederen bezig.

Als royal reis je van hot naar her en kom je eigenlijk bijna altijd piekfijn voor de dag, niet waar? Natuurlijk liggen de dagen van dagelijkse korsetten en kronen ver achter ons, maar het oog wil ook wat bij zo’n royal engagement. En hierom zijn er op dit moment een hoop royalty-fans die vallen over onze eigen Máxima.

Verzorgd

Komt ze overal piekfijn in de haarlak opdagen, dan vraagt men zich af of onze belasting nu voor de kapbeurten van de queen zou moeten betalen. Maar, zo blijkt nu: laat ze haar koninklijke coupe lekker au naturel vallen? Dan vraagt men zich juist weer af waarom ons Máx zo ‘slordig’ voor de dag komt.

Jawel, de coiffure van Máxima heeft de afgelopen flink wat stof doen opwaaien. Zo verscheen ze namelijk meermaals met haar lange lokken wapperend in de wind, zonder haarnetjes, speldjes, elastiekjes, en ga-zo-maar-door.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Slordig?

Bij onze zuiderburen wordt de kapsel-kwestie uitgebreid uitgemeten op website HLN. Zij schrijven dat er op Twitter een hoop kritiek te lezen valt bij recente foto’s van de royal. “Volgende keer misschien toch een paar elastiekjes inpakken voor een iets minder chaotisch kapsel”, schrijft de één, en een ander deelt: “Wat een lelijk, onverzorgd kapsel van Máxima”. Ouch!

Ook internationaal houdt Coupe Máx de gemoederen bezig. In de reacties die bij het Instagram-account @royalfashionpolice te lezen zijn bij foto’s van Máxima zijn de meningen verdeeld. Zo is haar kapsel volgens sommigen ’totaal ongepast’ en ‘zo onverzorgd, ik hoop dat ze hier iets mee doet’.

Anderen nemen het echter op voor de royal. Zo is bij een foto van haar bezoek aan Marokko te lezen: “Ik vind het zo teleurstellend te zien de reacties over haar kapsel te lezen. Ze geeft ontzettend veel om deze belangrijke klus en het is geen royal tour (…) Ik vind niet dat haar kapsel uitmaakt in deze rol. Ik kan me niet voorstellen dat iemand me zou vragen waarom ik geen make-up draag als ik als VN-gezant ergens aankom”, vat iemand samen.

maxima
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Modekoningin

Ook binnen ons eigen kikkerlandje is het kapsel van Máx ’t gespreksonderwerp van de dag. Josine Droogendijk heeft er op haar site Modekoningin Máxima ook al enige aandacht aan besteed.

Zo deelde zij een poll met haar lezers met één simpele vraag: moet een koningin áltijd onberispelijk voor de dag komen? Een whopping 68% was het daar inderdaad mee eens. Een soortgelijke poll op HLN laat echter een heel ander beeld zien: daar vindt 71% dat een coupe storm ook bij een royal wel eens mag voorkomen. Tja: zo’n straaljagerhelm is net iets minder makkelijk te dragen met een keurige knot op het hoofd…

Bron: HLN.be, Instagram @Royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Laatste nieuws