Wedding wear: wat trek je aan als gast bij een bruiloft?

Stylish maar niet té extravagant...zo kleed je je voor een bruiloft.

Met de maand juni gaat ook het onofficiële wedding season van start. Want tja: wie wil nu niet in het huwelijksbootje stappen op een zonovergoten dag? Natuurlijk wil het oog ook wat bij zo’n feestelijk moment, maar wat je precies uit de kast moet trekken als gast bij zo’n bruiloft? Dat kan nog best een pittige keuze zijn. We delen een aantal slimme styling-tips.

Stralend bruidspaar

Er zijn een hoop ongeschreven regels rond het bijwonen van een bruiloft. Natuurlijk weten we allemaal wel dat het stralende bruidspaar het absolute middelpunt moet zijn van de dag. Je wilt dus in je goeie goed tevoorschijn komen, maar hen niet outshinen – en wit dragen naar een bruiloft als gast? Dat is al helemáál uit den boze.

Maar goed: wat draag je dan wél? Dit zijn de gouden tips.

Stap 1: de locatie

Waar bruiloften vroeger nog nagenoeg altijd plaatsvonden in een kerk of een gemeentehuis, zijn er anno nu veel meer uiteenlopende opties voor een aanstaand bruidspaar om uit te kiezen. Als gast staat er ongetwijfeld in je uitnodiging genoemd waar de plechtigheid (en aansluitende receptie) zullen plaatsvinden. Voor een huwelijksdag op het strand zul je bijvoorbeeld niet met je stiletto’s hoeven aankomen – strompelend door de duinen aankomen is geen goede look, natuurlijk. Bij een bruiloft in een kerk of ander gebedshuis wordt een meer bedekte outfit vaak juist gewaardeerd.

Stap 2: dresscode en thema

Daarnaast is het handig om na te gaan of er in je uitnodiging melding wordt gemaakt van een eventuele dresscode. Of kiest het blijde bruidspaar voor een specifiek thema? Wie weet!

Stap 3: persoonlijke flair

Ten slotte geldt dat je natuurlijk best je eigen stempel op je outfit kunt drukken. Draag je nooit jurken? Dan zijn er anno nu volop stijlvolle jumpsuits te vinden in alle kleuren van de regenboog.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandra Majada (@invitada_perfecta)

Met een fijne maxi-jurk zit je eigenlijk ook altijd goed. Of je nu gaat voor een meer casual blousejurk…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eniswardrobe (Eni) (@eniswardrobe)

…of een meer glammed up kleedje zoals de nichtjes van Diana en hun besties alhier…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eliza Spencer (@elizavspencer)

…je hebt genoeg keuze! En ten slotte, als je inspiratie hebt opgedaan bij bijvoorbeeld de powerpakken van Letizia, Kate, of onze eigen Máxima: een mooi pak is ook nooit lelijk.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MAR TORRES (@martorresss)

Van knallende kleuren tot subtiele prints en van wol tot luchtig linnen: voor elke gelegenheid is er wel een pak dat past. Enige kanttekening? We zouden er uiteraard wél even iets onder dragen. Zo’n open jasje is heel sexy als influencer natuurlijk, maar bij een bruiloft is het niet helemaal gepast. Nu nog een goed stel hakken, espadrilles, of juist een set fijne loafers eronder, et voilà, je bent helemaal klaar voor een dag vol liefde!

Bron: Woman and Home | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws