De Weekendtips van Beau Monde

De leukste tips voor een glamoureus weekend.

Van een ware Audrey Hepburn-fantasie tot kijktips vol glamour en drama: je hoeft je dit weekend weer niet te vervelen!

Leef La Dolce Vita in Gouda

Vespa’s, verse tiramisu, focaccia’s, vitello tonato en tintelende prosecco’s, het zonnige Rome komt samen in de La Dolce Vita Afternoon Tea van Relais & Châteaux Weeshuis Gouda. Voel je voor even Audrey Hepburn in Roman Holiday terwijl je geniet van een favoloso high tea in dit stijlvolle boutiquehotel.

Ultiem Italiaans genieten? Deze zomer zal de Afternoon Tea, als het even kan, in de zonovergoten tuin van het voormalige klooster worden geserveerd. La Dolce Vita Afternoon Tea kost € 39,95 en is vanaf 1 juli beschikbaar. Reserveren doe je hier.

Stijlvol stukje vakmanschap

Acme introduceert hun stijlvolle Tajimi cups. Deze zijn gemaakt van porselein en zijn ideaal om welke drank dan ook, warm of koud, op de gewenste temperatuur te houden. Geniet tijdens de zomerse dagen dus nog langer van een koud glas rosé of een iced coffee. Of sip van een nog warme cappuccino; wanneer die in alle hectiek vergeten is.

acme tajimi

De fabriek waar het Maruasa porselein wordt gemaakt staat in Tajimi, Japan. Deze fabriek staat bekend om zijn keramiek en is al meer dan 100 jaar in het bezit van de familie Matsubara. Klassiek vakmanschap met een stijlvolle, moderne twist!

Bold Woman Conversations

Bij Beau Monde hóuden we van sterke vrouwen en dames die niet op hun mondje gevallen zijn. Daarom tippen we graag de drie veelbelovende talks die Veuve Clicquot organiseert met inspirerende vrouwen op Nederlandse bodem, in aanloop naar de welbekende Bold Woman Award in maart 2024.

Veuve Clicquot host de eerste talk op 13 juli in het rijksmonument van Eichholtz Amsterdam. Daar spreken 4 inspirerende vrouwen over hun loopbaan en belangrijke carrièrekeuzes. De host van de eerste conversatie is Josephine Kay. Ze interviewt onder anderen gastspreker Mariëlle Smit en Kristel Groenenboom, respectievelijk winnaars van de Bold Future Award en de Bold Woman Award in 2022. Daarnaast zal onderneemster en founder van Ateljé Yara Michels in gesprek gaan met Josephine Kay over haar weg naar succes in het ondernemerschap.

Heerlijk Helder

Hollands trots, Heineken, bestaat 150 jaar en dat wordt gevierd! Wat in 1873 in Amsterdam begon, is nu een wereldwijd omarmd biermerk, actief in 190 landen. Ter ere van zijn 150ste verjaardag, introduceert Heineken onder meer een reeks limited edition-verpakkingen.

heineken

De hoofdrol is weggelegd voor de tien meest populaire bijnamen voor bier die in de loop der jaren zijn ontstaan door het hele land. ‘Biertje?, ‘Goudgele Rakker’, ‘Pilske, of ‘Koude Kletser’, al deze bijnamen vervangen tijdelijk de Heineken merknaam op alle verpakkingen. De 150-editie van de iconische Heineken fles en blik is vanaf nu verkrijgbaar in de supermarkt.

Kijktips

Of je nu na een lange dag in de zon eindelijk weer neervlijt op de divan, of met een projector je eigen summer cinema in de achtertuin of op het dakterras creëert: er valt weer een hele hoop leuks te bekijken dit weekend.

Allereerst: we hebben het al eerder genoemd, maar sinds afgelopen dinsdag staat de docu The King Who Never Was op Netflix, waarin de vuile was rond de afstammelingen van de laatste echte Italiaanse koning wordt buiten gehangen – door niemand minder dan Beatrice Borromeo, de schoondochter van prinses Caroline.

Zin in nóg meer glamorama-drama? Dan mag je de film Babylondie sinds 6 juli te zien is op SkyShowtime, ook niet missen. Babylon is een schitterend verhaal over de glamour en overdaad van het Hollywood in de sensationele jaren twintig.

babylon

De film is geschreven en geregisseerd door de veelgeprezen filmmaker Damien Chazelle met in de hoofdrollen Brad Pitt en Margot Robbie. Deze meeslepende en extravagante film werd genomineerd voor drie Academy Awards en mag je dus niét missen.

Verder is op Netflix nu de heerlijke muziekdocu Wham! te zien, en kun je op Pathé Thuis lekker griezelen met de film HellraiserJe hoeft je dus niet te vervelen dit weekend!

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws