Carolines schoondochter komt met Netflix-docu over omstreden ‘royal’

'Een prins in ballingschap, een topmodel, een pistoolschot in het donker...', belooft de docu.

Emanuel Filiberto, zoon van de omstreden Vittorio Emanuel, heeft onlangs z’n plekje in de troonsopvolging opgezegd en daarmee moeten de Di Savoia’s hun imago weer een beetje opkrikken – voor het geval dat de Italiaanse monarchie ooit terugkeert, snapt u. Maar als het aan Beatrice Borromeo, de schoondochter van prinses Caroline ligt, blijven de schandalen van Huis Savoye ze nog wel even achtervolgen.

Italiaanse troon

Mocht je het gemist hebben: begin vorige maand lieten nakomelingen van de laatste Italiaanse koning, Umberto II, weten dat zij een Italiaanse terugkeer naar de monarchie wel zien gebeuren. En áls het dan zover is, dan zijn ze er klaar voor.

Au moment staat Vittorio Emanuele aan het hoofd van de Savoyes, maar na hem moet niet zijn zoon, Emanuel Filiberto, het stokje overnemen, maar diens dochter. De negentienjarige influencer en haar vader deelden namelijk het grote nieuws dat Emanuel zijn plekje in lijn naar de troon vaarwel heeft gezegd, zodat zijn influencende tienerdochter Vittoria de troon te zijner tijd op zich kan nemen.

Royale vete

En het opppoetsen van de naam van de Di Savoia’s is hard nodig: zo was Vittoria’s opa Vittorio Emanuele al dan niet betrokken bij de dood van een Duitse jongeman, en lag zoonlief Emanuele Filiberto, Vittoria’s vader, vervolgens overhoop met niemand minder dan Beatrice Borromeo om haar rol in de onthullingen in de zaak.

Via haar huwelijk met Pierre Casiraghi is Beatrice natuurlijk de schoondochter van niemand minder dan Monegaskische prinses Caroline, en daarmee is deze vete van koninklijke proporties compleet.

Docu

Nu blijkt dat Beatrice nog even lekker tegen het zere been van Huize Savoye blijft schoppen – in samenwerking met Netflix. In de korte docu The King Who Never Was wordt het verhaal van Vittorio nog eens goed uitgeplozen, met Beatrice verantwoordelijk voor de regie.

“Een prins in ballingschap, een topmodel, een pistoolschot in het donker, dat het leven van zovelen voor generaties zou veranderen. Beginnend met de evenementen die plaatsvonden op de tragische nacht van 18 augustus 1978 bij het eiland Cavallo, volgt The King Who Never Was het verhaal van Vittorio Emanuele di Savoia, de laatste erfgenaam van de Italiaanse troon”, valt er in de omschrijving te lezen.

Saillant detail: het streaming-platform vermeldt fijntjes dat de hoofdrollen van de docu voor rekening van Vittorio Emanuele en Emanuele Filiberto zijn. Ha! Daar zullen de heren Di Savoia ongetwijfeld blij mee zijn.

Mocht je nu zelf nieuwsgierig zijn geworden: vanaf morgen is de driedelige documentaire The King Who Never Was op Netflix te bekijken.

Bron: Netflix, Hola! | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws