Donkere kringen onder je ogen? Lees wat je ertegen kunt doen!

Aha!

In de wereld van schoonheid en huidverzorging zijn er talloze producten die beloven de tekenen van veroudering te verminderen en de huid er jonger en stralender uit te laten zien. Maar hoe weet je welk product echt werkt en de resultaten levert die het belooft? We doken erin en delen graag onze bevindingen met je in dit artikel.

Hoe ontstaan donkere kringen en wallen?

Donkere kringen en wallen onder ogen kunnen verschillende oorzaken hebben. Hieronder bespreken we enkele factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan van donkere kringen en wallen:

SEO

Erfelijkheid: genetische aanleg speelt een belangrijke rol bij de vorming van donkere kringen en wallen. Als deze kenmerken in jouw familie voorkomen, is de kans groter dat je er ook last van hebt.

Huidpigmentatie: donkere kringen kunnen ontstaan door een ophoping van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van onze huid. Overmatige pigmentatie kan leiden tot een donkere verkleuring onder de ogen.

Dunne huid: de huid onder de ogen is vaak dunner en gevoeliger dan de rest van het gezicht. Dit kan ervoor zorgen dat de bloedvaten en donkere weefsels onder de huid zichtbaar worden, wat resulteert in donkere kringen.

Vochtophoping: wallen ontstaan meestal door vochtophoping in het onderste deel van het gezicht. Dit kan veroorzaakt worden door factoren zoals slechte slaap, vochtophoping door een slechte circulatie, allergieën, zoutinname of hormonale veranderingen.

Leeftijd: naarmate we ouder worden, neemt de elasticiteit van de huid af en kan het onderliggende vetweefsel verzakken, waardoor wallen ontstaan. Daarnaast kan de huid dunner worden, waardoor donkere kringen meer zichtbaar worden.

Levensstijl: factoren zoals stress, roken, overmatig alcoholgebruik, ongezonde voeding en een gebrek aan hydratatie kunnen ook bijdragen aan het ontstaan van donkere kringen en wallen.

Effectieve oplossingen voor donkere kringen onder de ogen

Wallen of donkere kringen onder de ogen zijn op zich niet schadelijk voor de gezondheid maar kunnen wel storend of vervelend zijn. Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om de zichtbaarheid van wallen te verminderen.

Goede slaap en rust: Voldoende slaap is essentieel om de huid te herstellen en te vernieuwen. Probeer dagelijks 7-8 uur slaap te krijgen en vermijd te veel schermtijd voor het slapengaan.

Gezonde levensstijl en voeding: Een uitgebalanceerd dieet met veel groenten, fruit en voldoende water kan de gezondheid van de huid verbeteren. Vermijd het overmatig consumeren van alcohol en cafeïne, omdat deze stoffen uitdroging en bloedvatverwijding kunnen veroorzaken.

Huidverzorging: Het gebruik van hydraterende oogcrèmes en serums kan de huid rond de ogen voeden en hydrateren. Zoek naar producten die ingrediënten bevatten zoals vitamine C, hyaluronzuur en retinol, die de huid kunnen verhelderen en steviger kunnen maken.

Voor wie onmiddellijk wallen wil verminderen kan Remescar’s crème voor donkere kringen onder ogen een optie zijn. Deze oogcrème is ontworpen om de verschijning van donkere kringen en wallen onmiddellijk te verminderen. Binnen de 2 minuten zie je reeds resultaat en je kan nadien eenvoudig jouw normale make-up aanbrengen.

Wanneer een deskundige raadplegen?

Het is belangrijk op te vermelden dat de precieze oorzaak van donkere kringen onder ogen en wallen kan variëren van persoon tot persoon. Als je last hebt van chronische donkere kringen en wallen die niet verbeteren met huisremedies of reguliere huidverzorgingsproducten, is het verstandig om een specialist te raadplegen. Een dermatoloog kan de onderliggende oorzaak beoordelen en passende behandelingsopties aanbevelen.

Ook als je plotselinge veranderingen opmerkt in de donkere kringen en wallen, zoals zwelling, pijn, jeuk of roodheid, is het belangrijk om een arts te raadplegen. Deze symptomen kunnen wijzen op een onderliggende medische aandoening die professionele aandacht vereist. Het is sowieso altijd verstandig om professioneel medisch advies in te winnen als je bezorgd bent over je huidgezondheid, of als je specifieke vragen of zorgen hebt.

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws