Verrassing: prins William maakt carrièreswitch

Promotie voor de prins!

Hoewel het royal leventje hem op het lijf geschreven is, promoveerde prins William zich dit weekend eventjes tot heuse hamburgerbakker. Hij stroopte zijn koninklijke mouwen op om tijdens een street market in Londen de genodigden te trakteren op een heerlijk burgertje.

Van alle markten thuis

De Prins van Wales verbaasde menig burgerliefhebber toen hij ze afgelopen weekend een sappig broodje serveerde op de Maltby Street Market in Bermondsey. Uiteraard gebeurt het niet zomaar dat een prins ineens komt opduiken in een burgerkraam. Het was dan ook – net als de prins zelf – geen normale burger. Nadat hij zich bij de oprichters van Sorted Food in de keuken had gevoegd, stroopte William zijn mouwen op om de nieuwe burger uit te delen aan leden van de YouTube-community. En tja, die waren lichtelijk verbaasd dat het Wills was, die achter het fornuis stond te shinen.

Sorted Food

William en de Earthshot Prize werkten samen met het YouTube-kanaal Sorted Food om de allereerste Earthshot Burger te maken. Dit om het werk van drie van de meest recente winnaars van de prijs onder de aandacht te brengen. De Sorted Food Chefs gebruikten biomassa als brandstof in plaats van houtskool en ze werden geserveerd in met zeewier omzoomde afhaalboxen. De Greenhouse-in-a-box is ontwikkeld om kleine boeren te ondersteunen en hun gewassen te beschermen. De planten en de groenten die worden gebruikt om The Earthshot Burger te maken, hebben 98 procent minder water nodig en leveren zeven keer meer gewassen op. Voor de prins reden genoeg om zijn schort een dagje voor te knopen.

Jamie Spafford, mede-oprichter van Sorted Food vertelt: “Het gezelschap van prins William in onze studio en in de foodtruck was een echt ‘knijp me’-momentje. Hem horen uitleggen hoe gepassioneerd hij is over het helpen van de planeet en wat de Earthshot Prize doet, was ongelooflijk inspirerend en heeft ons al veel ideeën voor toekomstige projecten gebracht om samen met onze gemeenschap aan te werken.” Enne, de gasten van de foodtruck waren ook wel enthousiast over zijn aanwezigheid – denken we hoor.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld/ Brunopress

Laatste nieuws