Princess Michael of Kent uitgekauwd om benefiet-flater

De dame had al een weinig eervolle reputatie als 'Princess Pushy'.

Komt er een royal bij je evenement opdagen, dan mag je eigenlijk verwachten dat dit altijd geheel conform de protocollen gaat. Handjes schudden, vriendelijk lachen, en puntsgewijs een draaiboek afwerken terwijl je het ook nog even gezellig houdt met elkaar. Dat verliep echter een béétje anders toen Princess Michael of Kent als jurylid moest optreden bij een bakkerswedstrijd.

Vervanger

Het stond origineel al niet op de planning voor Marie Christine, zoals de prinses heet, om bij het evenement aanwezig te zijn eerder dit jaar. Eigenlijk was haar schoondochter, Lady Frederick Windsor, ook bekend als actrice Sophie Winkleman, uitgenodigd. Maar goed, Sophie bleek helaas verhinderd, en schakelde daarom haar schoonmoeder in.

Het idee was simpel: even je koninklijke neus laten zien, en dan als jurylid genieten van eindeloze baksels voor de zogenaamde Chelsea Bun Awards. Klinkt prinsheerlijk, non?

Geen trek

Toch had de prinses geen trek in zo’n proeverij. Waar wij vroeger vanuit huis meekregen dat als je geen zin had, je maar zin moest máken, is die boodschap duidelijk niet aangekomen bij Marie.

Zo is op beelden van Channel 5-programma The Royal Borough: Kensington & Chelsea te zien hoe de prinses pertinent weigert om daadwerkelijk van de Chelsea Buns te proeven. De lekkernijen, die lijken op een soort kaneelbroodjes met krenten, kunnen HRH niet blieven.

De prinses laat weten verrast te zijn door het idee dat zij daadwerkelijk dingen zou eten bij de bakwedstrijd. “Mij was niet verteld door m’n schoondochter dat ik een proeverij zou doen. Want ik ga niet proeven”, aldus de hoogheid. “Toen ze vertelde over ‘helpen met zo’n geweldig goed doel voor kinderen’, zei ze niet dat ik moest proeven”, verduidelijkt ze.

Het oog wil ook wat

De prinses besloot om het jureren dan maar puur op het oog te doen, terwijl de andere juryleden baksel na baksel proeven. “Ik moet zeggen dat ze er gewoon fantastisch uitzien”, stelt de prinses, “mijn deskundige blik gaat rechtstreeks naar de grootste – ze zijn prachtig”, vulde ze nog aan. Tja, deskundige blik of niet: een proeverij doen met je ogen is natuurlijk niet helemáál conform de verwachtingen.

Reputatie

Het helpt natuurlijk niet dat de prinses, die getrouwd is met een neef van wijlen Queen Elizabeth, toch al geen heel beste reputatie heeft. Zo kopt The Daily Mail groots met: “Ze heet niet voor niets Princess Pushy!”

Over de jaren blijken de prinses en haar man, Prince Michael of Kent, keer op keer het middelpunt van allerlei schandalen. Zo raakten ze al in opspraak door hun gratis verblijf in Kensington Palace zonder officiële taken uit te voeren voor The Firm. De prinses zou zich bovendien geregeld een ware snob met een superioriteitscomplex getoond hebben vanwege haar roots in de Silezische adel. En als klap op de vuurpijl, werd de prins enkele jaren terug door een set undercover-journalisten betrapt op het onderhandelen over louche zakendeals met prominente Russen. Oeps!

Goed, zo’n misser bij een lokale bakwedstrijd verbleekt natuurlijk bij dergelijke beschuldigingen, maar typisch is het zeker. Geen wonder dat de prinses na de uitzending flink werd uitgekauwd via sociale media.

Bron: The Daily Mail | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws