Wil je zien! Een nieuwe serie over keukens in koninklijke paleizen

Een kijkje in de keukens van de royals.

Altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen van het Koninklijk Huis? Dat kan binnenkort! AVROTROS komt met een nieuwe serie waarin we een unieke inkijk krijgen in de keukens van de koninklijke paleizen.

Oranje Van Boven: De keukens van de koning

Voor het nieuwe televisieprogramma Oranje Van Boven: De keukens van de koning, mag tv-kok en schrijfster Yvette van Boven (54) een kijkje nemen in de keukens van het Koninklijk Paleis Amsterdam en Paleis Noordeinde. AVROTROS heeft dit nieuws over de zesdelige serie dinsdag bekend gemaakt.

De sterrenmaaltjes komen allemaal uit de keukens van de koninklijke paleizen: van staatsbanket tot fingerfood, van uitblinkerslunch tot chique diner. Samen eten speelt een belangrijke rol in de verbindende functie die het Koninklijk Huis heeft in ons land. Het is een goede manier om een verbinding te creëren tussen mensen, landen en culturen.

Stage lopen

Bij het departement van de Hofmaarschalk van de Dienst van het Koninklijk Huis – dat koning Willem-Alexander en andere leden van het Koninklijk Huis ondersteunt in de uitoefening van functies – liep Yvette een jaar lang ‘stage’. De tv-kok mag meekijken, meewerken en leert de medewerkers kennen die vorm geven aan het team dat zorgt voor alle ontvangsten en evenementen op de paleizen. Haar interesse voor de receptuur van de keukens van de koning is natuurlijk groot, maar tijdens haar bezoekjes aan het hof ziet ze wat er nog meer komt kijken bij de organisatie van vorstelijke ontvangsten.

De nieuwe serie Oranje Van Boven: De keukens van de koning zal in 2024 te zien zijn.

Bron: AVROTROS | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws