Nieuwe start voor Deense royals in Verenigde Staten

De verhuizing is niet bepaald makkelijk geweest.

Het was toch een hoop heisa daar in Denemarken, afgelopen jaar. Koningin Margrethe pakte titels af van haar kleinkinderen, de familie reageerde ongekend openhartig in de pers, en na een set oprechte excuses zou alles weer koek en ei zijn. Maar er werd wél besloten om te emigreren. Naar de andere kant van de oceaan. Omdat ze het zo goed met elkaar kunnen vinden, natuurlijk.

Nieuwe start

Afgelopen weekend kwamen er vanuit Washington enkele (niet écht sfeervolle) kiekjes naar buiten: prins Joachim, de tweede zoon van koningin Margrethe en wijlen prins Henrik, is daar namelijk begonnen aan een nieuwe baan.

Beeld: NL Beeld

 

Dat zit zo: Joachim was de afgelopen jaren in Parijs aan het werk als militair attaché bij de Deense ambassade. Aan deze functie kwam echter een einde, en dus moest de prins op zoek naar een nieuwe baan. Die heeft hij gevonden in de Verenigde Staten, wat natuurlijk nóg een eindje verder verwijderd is van het Kopenhaagse Amalienborg dan de Franse hoofdstad.

In Washington vervult de prins een soortgelijke functie als in Frankrijk. Joachim gaat namelijk aan de slag als attaché voor de defensie-industrie op de Deense ambassade.

Gezinnetje verhuisd

Natuurlijk is de prins niet alleen vertrokken, maar gingen ook z’n vrouw, prinses Marie, en kinderen, graaf Henrik en gravin Athena mee naar de U-S of A. Dat had nog best wat voeten in de aarde, verklaarde de prins tegenover de toegestroomde journalisten op z’n eerste werkdag.

“Het is niet makkelijk om naar een ander continent te verhuizen. Parijs was ons tweede thuis. Europa is Europa. We zijn daar bekend. Dit is iets heel anders. We hebben enkele uitdagingen gehad, en hebben nog genoeg te doen qua verhuizen en settlen”, aldus Joachim.

Goed gezelschap

Overigens zijn Joachim en Marie niet de enige royals die anno nu in de VS vertoeven. Natuurlijk kunnen ze cultuurtips uitwisselen met de Sussexes, maar getuige het feit dat die aan de andere kant van het land wonen, verwachten we daar geen koffiedates mee.

Voorlopig wonen de Zweedse prinses Madeleine en haar gezinnetje in elk geval in Florida, de Japanse Mako in New York, en zouden ook Noorse tortelduifjes Märtha Louise en Durek Verrett naar de Verenigde staten willen verhuizen. Genoeg koninklijke connecties aldaar voor de Denen om zich mee te vermaken!

Bron: Billedbladet.dk, Kongehuset.dk | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws