Deze beroemde trui van prinses Diana breekt alle records bij veiling

Wow!

Recent is er een trui van wijlen prinses Diana geveild voor een extreem hoog bedrag. Zo hoog zelfs, dat-ie alle records verbreekt. Het ging dit keer om de iconische rode trui waar het bekende ‘zwarte schaap’ op staat – dat mensen natuurlijk metéén verbonden aan het leven van de prinses van Wales binnen de royal family.

Record

De wereldberoemde trui werd geveild door het internationale veilinghuis Sotheby’s. In eerste instantie hadden zij een schatting gemaakt van de opbrengst van de trui, maar het uiteindelijke bedrag heeft iedereen omver doen blazen. Zo werd de trui maar liefst voor 1,1 miljoen dollar (!) verkocht, terwijl Sotheby’s het bedrag had geschat op een bedrag van zo’n 80.000 dollar.

Vóór de veiling van Diana’s trui, was het veilingrecord voor knitwear voor het groene vest dat ooit door zanger Kurt Cobain werd gedragen. Dit vest werd in 2019 verkocht voor 334.000 dollar – wat in het niets valt bij de trui van Lady Di.

Diana schapentrui veiling
Beeld: NL Beeld

Opgeborgen op zolder

De schapentrui is niet zomaar wereldberoemd geworden. Zo droeg Diana de trui al voor haar huwelijk met de toenmalige prins Charles in 1981. De trui kocht ze bij het kledingmerk Warm & Wonderful – eerlijk is eerlijk: de trui ziet er in ieder geval warm uit! Toch heeft de prinses de trui daarna nooit meer gedragen (er zat namelijk een klein defect aan) en werd-ie ergens op de zolder van een van de oprichters van het bedrijf opgeborgen. Hier bleef het pareltje jarenlang onopgemerkt liggen, en de trui werd ondertussen verloren gewaand. Tot dit jaar!

Nóg een record

Dit is echter niet het enige record wat de trui verbrak. Zo verbrak de schapentrui ook nog eens het vorige record wat iemand wilde neerleggen voor een kledingstuk van de wijlen prinses. Zo werd eerder dit jaar de beroemde Victor Edelstein-jurk van Diana verkocht voor 604.800 dollar.

Bron: Royal Central | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws