Zien: Spaanse prinses Leonor straalt in militair uniform

Inclusief baret granché uiteraard.

Al die high-end outfits en juwelen uit moeders kist zijn voor de Spaanse prinses Leonor voorlopig even verleden tijd. Ze heeft haar designer kleedje ingeruild voor een uniform en haar tiara voor een baret.

Militaire opleiding

Als eerste in lijn naar de troon ziet de zeventienjarige kroonprinses inmiddels ook een rol als opperbevelhebber van het Spaanse leger aan de horizon. Geen wonder dus, dat ze zich hier net als haar vader goed op wil voorbereiden. Afgelopen voorjaar deelde het Spaanse hof hoe de toekomst van de prinses eruit zou zien. Eerst staat er een jaar aan de Academia General Militar in Zaragoza op de planning. Daarna volgt ze een jaar bij de Spaanse marine, en het laatste jaar besteedt de prinses bij de Spaanse luchtmacht. Ofwel: Leo gaat de komende drie jaar kennismaken met alle facetten van het Spaanse leger.

Eerste mijlpalen

Hoewel de prinses nog maar een maandje vertoefd op de academie, heeft ze haar eerste grote mijlpalen al bereikt. Leonor heeft haar Combatant Training Module voltooid en mocht daarom de zogeheten ‘baret granché’ in ontvangst nemen – wat staat voor de kleur van de baret: dieprood. Ook ontving ze recent ter gelegenheid van haar intrede in de officiersschaal van de generaal, haar officierssabel. Het is een belangrijke ceremonie omdat het de eerste is waaraan nieuwe studenten deelnemen en omdat het symbool staat voor het behalen van de titels ‘ridder’ of ‘lady cadet’.

Het Spaanse paleis deelde na de ceremonie een aantal kiekjes van het hele gebeuren, waarop we de toekomstige koningin geheel in stijl zien stralen terwijl ze de welverdiende sabel in ontvangst neemt. Enne, we kunnen het erover eens zijn: zelfs in militair uniform ziet ze eruit als een heuse queen.

Bron: Hello! Magazine, Archief Beau Monde | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws