Sylvie Meis bijt van zich af na kritiek over Love Island-presentatie

De presentatrice legt uit dat niet alles is wat het lijkt.

Sylvie Meis mag dan al een hele tijd niet meer op de Nederlandse buis te zien zijn, bij onze oosterburen presenteert ze nog volop. Een programma dat ze onder meer aan elkaar praat is de Duitse versie van Love Island. Deze week gaat dat echter niet helemaal lekker: de presentatrice maakt volgens de Duitse pers nogal wat rampzalige blunders. Sylvie reageert nu zelf op de kritiek.

Foutjes

Al drie jaar presenteert Sylvie Meis de Duitse Love Island. Met zoveel ervaring op zak kan er weinig misgaan, zou je denken. Toch blijkt dat volgens kijkers en de pers in Duitsland niet helemaal het geval. Tijdens een live-uitzending van het programma deze week zijn zij getuige van behoorlijk wat foutjes.

Zo horen ze Sylvie nog repeteren terwijl het reclameblok al voorbij is, en komen ze door een technische fout tot de ontdekking dat haar tekst woord voor woord ingefluisterd wordt. Wanneer Sylvie aan het einde bekend maakt welk koppel de meeste stemmen heeft gekregen, zegt ze dat de uitslag heel dicht bij elkaar ligt. Niet helemaal accuraat: het koppel dat weg moet krijgt namelijk 52 procent van de stemmen, de andere stellen 22 procent of minder.

Interview

Zowel kijkers als de Duitse pers spreken schande van de aflevering – iets waar Sylvie het zelf niet helemaal mee eens is. In een interview zegt ze dat het niet waar is dat ze haar teksten volledig krijgt ingefluisterd. “Op het moment dat ik live de villa inloop en ik voor de eilandbewoners sta, komt de uitslag van de stemming bij de regie aan, en ik krijg dan die resultaten in mijn oortje te horen”, legt ze uit. “Tijdens de rest van de liveshow is dat natuurlijk niet zo. Als we hier op het podium staan dan is het alleen de presentatie die we voorbereid hebben.”

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws