Jaimie Vaes doet boekje open over haar schoonheidsrituelen

'Ik ben niet vies van een prikje hier en daar.'

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op:Grazia

We kennen de dame als influencer en presentatrice, ondernemer en stylist. We hebben het natuurlijk over Jaimie Vaes. Met bijna 400.000 volgers op Instagram kunnen heel wat mensen meekijken met haar leven op Ibiza, samen met zoontje Lío. In haar nieuwste column voor Grazia deelt de uitgesproken dame haar kijk op schoonheid. Natuurlijk en van binnenuit, of met de hulp van een prikje hier of daar.

Ware schoonheid

Echte schoonheid komt van binnenuit, dat gezegde hebben we allemaal wel eens gehoord. Jaimie is het daar zeker mee eens. “Ik geloof daar zeker in, want op de eerste plaats draait beauty voor mij om goed voor mezelf zorgen, gezond eten, mijn porties groenten en fruit pakken, veel sporten en genoeg water drinken”, schrijft ze in de column voor Grazia. Voeding vindt ze belangrijk, en een basis voor haar schoonheid. Naast gezonde voeding is Jaimie ook groot voorstander van goede skincare. “Dat is echt wel nodig als je de dertig bent gepasseerd. Ik ben zelf een groot fan van de LABAREAU-producten van BLOY – en nee, we hebben geen samenwerking! Het is gewoon echt wonderspul, mijn huid is zacht en ziet er zo goed uit sinds ik het gebruik”, aldus Jaimie.

Facials en massages

Een lekker kleurtje associeren we al snel met een gezond uiterlijk. Ondanks dat Jaimie ook graag met een sunkissed huidje rondloopt, is ze zich ook bewust van de schade die het kan aanbrengen. “Ik houd ervan om in de zon te liggen, voel me beter met een kleurtje op mijn gezicht. Maar ja, die zon brengt ook schade aan, dus daarom vind ik het extra belangrijk om veel te smeren”, legt ze uit. Voor het behoud van haar huid slaat ze dan ook geen schoonheidsbehandelingen voor zowel gezicht als lijf over. “Ik ga elke week naar de bindweefselmassage, ben veel bezig met infrarood en lichttherapieën voor mijn huidconditie. Ik neem regelmatig een facial, al moet je dat natuurlijk niet doen als je de zon in gaat, want dan kun je hyperpigmentatie krijgen. En ik ben een groot fan van de Fontona 4D laser, die zorgt voor een gladde en gezonde huid. Ook ben ik sinds kort met Morpheus 8 begonnen voor een strakkere huid. Ik hoor mensen weleens zeggen dat lasers niet helpen, maar ik geloof dat dit soort behandelingen in combinatie met een gezonde levensstijl huidveroudering echt wel tegengaan.”

Fillers en botox

En de natuur een handje helpen? Daar is volgens Jaimie niets mis mee. “Ik ben ook niet vies van een prikje hier en daar, al gebruik ik voor mijn gezicht alleen nog een beetje botox en Profhilo”, schrijft ze. Profhila zijn hyaluronzuur-injecties die de huid een vitamineboost geven. Fillers heeft Jaimie een tijdje geleden vaarwel gezegd. “Ik vond dat ik door dat extra volume een ploffig gezicht kreeg. Als je jonger bent, probeer je toch te voldoen aan een bepaald schoonheidsbeeld en soms kun je daar een beetje in doorslaan.” Die idealen veranderen ook met de tijd. Zo wil Jaimie nu niet meer de lipfillers die ze vroeger wel had. Jaimie is van mening dat iedereen lekker moet doen wat ze zelf mooi vinden, ondanks dat ze zelf nu liever voor een natuurlijke look kiest.

De fillers waar Jaimie nog steeds heel blij mee is zijn die in haar billen. “Sommige mensen hebben mooie, ronde billen van zichzelf, maar ik heb die helaas niet”, schrijft Jaimie. We kunnen natuurlijk naar de sportschool om onze billen te trainen, maar voor sommige mensen is het nu eenmaal niet weggelegd. “Als je veel sport en van hardlopen houdt, zoals ik, verdwijnt het volume op je billen toch als eerste. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik die fillers in heb laten spuiten, en als het nodig is, zou ik het zo weer doen”, aldus Jaimie. “Ik hoef geen grote, ordinaire bil, maar als je ergens niet helemaal happy mee bent, vind ik het geen probleem om de natuur een beetje te helpen.”

De columns van Jaimie Vaes lees je op de website én in het blad van Grazia. Nu verkrijgbaar in de winkel! 

Bron: Grazia | Beeld: Ruud Janssen 

Laatste nieuws