Eindelijk! Het lijkt beter te gaan met Céline Dion

Is er dan toch hoop op een nieuwe tour?

Het is lang stil geweest rondom zangeres Céline Dion. Twee jaar geleden werd bekend dat de zangeres lijdt aan het stiff person syndroom. Deze zeldzame ziekte is een ongeneeslijke aandoening waardoor ze veel last heel van stijfheid en spasmen. Het leven met de ziekte vraagt veel aandacht van de My Heart Will Go On-zangeres, maar opgeven doet ze zeker niet.

Intensieve therapieën

Het Canadese icoon maakte het treurige nieuws twee jaar geleden kenbaar in een videoboodschap. Al langere tijd werd de zangeres gedwarsboomd door haar gezondheid, en er volgde een reeks teleurstellingen voor zowel de zangeres als haar fans toen ze verschillende tours moest cancelen. Vanaf dat moment verdween de zangeres uit de spotlights, om zich te focussen op haar gezondheid. We moesten het lang zonder haar doen, maar nu deelt ze hoe haar leven eruit heeft gezien. Vijf dagen per week doet ze aan intensieve fysiotherapie, waarbij ze aan zowel haar knieën, kuiten als vingers werkt. En zoals hoort bij een zangeres in hart en nieren, werkt ze ook keihard om haar zang en stem te behouden.

De aandoening mag dan ongeneeslijk zijn, toch lijken de intensieve therapieën een goede uitwerking te hebben. We zien namelijk de zangeres weer vaker in het openbaar verschijnen, zoals bij sportwedstrijden en zélfs de Grammy’s onder begeleiding van haar zoon. “Het was erg spannend, maar tegelijkertijd een grote eer. De magie, de opwinding om de fans, de menigte en de showbizz weer te zien. Het koste me veel moeite, maar mijn zoon Renè-Charles gaf me een hoop support”, aldus de zangeres. Wat prachtig dat ze dit moment heeft mogen beleven.

Come-back

Of we het icoon weer op de bühne zullen zien? Dat moet de tijd uitwijzen. “Mijn lichaam zal dat bepalen. Maar er is één ding dat nooit zal stoppen en dat is de wil. Het is m’n passie, m’n droom, de vastberadenheid. Ik zal de Eiffeltoren ooit weer zien”, klinkt de zangeres volhardend. Met dit laatste detail lijkt de zangeres te hinten naar de tour die ze in 2019 moest afzeggen.

Op 25 juni verschijnt de documentaire I Am: Céline Dion, die zal gaan over haar onwijs succesvolle carrière, maar ook de gezondheidsproblemen waar de zangeres mee te kampen heeft. Een mooi vooruitzicht omdat we de zangeres natuurlijk ontzettend hebben gemist sinds ze uit de spotlights verdween. Stiekem, heel stiekem hopen we dat de documentaire misschien een aankondiging bevat dat de zangeres weer fit genoeg is om te touren. Maar dat is enkel speculeren, tot die tijd kunnen we er slechts van dromen.

Bron: RTL Nieuws, HLN, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws