Wow: dit is het prachtige gezin van André Rieu!

Wie had dat gedacht?

Hij speelt al jarenlang in uitverkochte zalen en arena’s in binnen- en buitenland, en mag zichzelf met recht een absolute wereldsensatie noemen. We hebben het natuurlijk over André Rieu – violist, orkestleider, producent…en vader! Wist jij dat André al jarenlang gelukkig getrouwd is en zelfs twee zoons heeft? We stellen z’n gezin aan je voor.

Muzikaal gezin

Op 1 oktober ziet de kleine André Léon Marie Nicolas Rieu het levenslicht, als zoon van dirigent André Rieu Sr. Met zo’n vader kán het haast niet anders dan dat je zelf opgroeit met een voorliefde voor muziek, en de kleine André blijkt al gauw een natuurtalent te zijn.

“Als kind al was ik gefascineerd door de wereld van de muziek. Mijn vader was dirigent en ik herinner mij dat massale orkest met die prachtige klank, al die strijkstokken die in dezelfde richting heen en weer gingen. Ik vond het geweldig”, schrijft hij hier zelf over op z’n website.

Doorbraak

Z’n dromen worden werkelijkheid wanneer hij na het afronden van z’n studie aan de Brusselse muziekacademie al gauw orkestleider wordt van het Maastrichts Salon Orkest. Z’n orkestbezetting breidt zich steeds verder uit, z’n agenda loopt steeds voller, en in 1994 is er dan zijn grote doorbraak met het album Strauss en Co. Daarna gaat het hard, en anno is André niet meer van de podia weg te denken!

Over zijn grote doorbraak schrijft André: “Deze CD zorgde voor mijn definitieve doorbraak. Eén van de muziekstukken op deze CD is de Second Waltz, een prachtige, zeer melancholische wals. Eigenlijk heet het stuk Waltz No. 2 from Jazz Suite No. 2 by Dmitry Shostakovich, maar het zou nooit een hit geworden zijn met een dergelijke titel.”

Hoe de titel dan tot stand is gekomen? “Marjorie bedacht de naam Second Waltz en zo is het muziekstuk beroemd geworden”, verklapt hij hierover. En daar hebben we meteen de stille kracht, de steun en toeverlaat van André: hij is namelijk al járen gelukkig getrouwd met Marjorie!

Benieuwd hoe zij eruitziet? Klik dan door naar de volgende pagina!

Laatste nieuws