Zien: koningin Letizia toont zich een rappende royal

De koningin weet waarmee ze de headlines haalt!

Als je als royal aandacht wilt vragen voor een belangrijk thema, dan kun je braaf op komen dagen en handjes schudden. Je kunt je op je sportiefst, je creatiefst, of je meest glamoureus laten zien. Of je laat zien dat je best een carrière als rapper had kunnen hebben, à la Letizia.

Mental Health Day

Vandaag is het natuurlijk wereldwijd de dag van de mentale gezondheid. En dat betekent dat menig royal zich betrokken toont bij liefdadigheidsprojecten die zich helemaal hebben toegelegd op mental health.

Zo ook Letizia. De Spaanse reina was vandaag te gast bij een evenement ter gelegenheid van de belangrijke dag in Madrid, waar zij kwam opdagen in een elegante japon van Sandro Paris en accessoires van Carolina Herrera. Het uitstapje van de koningin had redelijk onopgemerkt kunnen voorbijgaan, ware het niet dat Leti besloot op een geheel eigen manier aandacht te vragen voor de goede zaak.

Rappende koningin

Zo is op een video te zien hoe de doña plaatsneemt achter de microfoon, de aanwezigen welkom heet, en begint aan de bijzondere speech. “Vertel me hoe dit klinkt”, leidt ze nog in, voordat Leti losbarst.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vanitatis (@vanitatis)

In haar korte ‘rap’ gaat de koningin in rap tempo gevoelens van angst en onzekerheid bij langs. “Het is niet gezond dat ik zoveel van mezelf vraag”, rijmt de koningin, en “het doet nog meer pijn wanneer ze niet waarderen dat je je best doet” – woorden van Spaanse rapper El Chojin.

Direct na afloop van deze ritmische uitbarsting, biedt Letizia haar excuses aan: “Ik zou uit respect voor de artiesten van dit genre natuurlijk niet aan denken om te rappen. Maar het kwam in me op dat als vanmiddag of morgenochtend media headlines gebruiken als ‘De koningin “rapt” voor mentale gezondheid’, dat het goed zou zijn om eens te proberen de aandacht te vestigen op iets dat zo belangrijk is.” Ha! Missie geslaagd, Leti.

Belangrijk

In de rest van haar speech laat Letizia haar muzikale kunsten achterwege, maar staat ze stil bij het belang van mentale gezondheidszorg. Zo deelt de koningin: “Investeren in mental health garandeert een voortvarende en gelijkwaardige toekomst voor alle mensen, want we hebben allemaal grenzen, angsten, afkeer, wantrouwen en onzekerheden.”

Wij zijn in elk geval fan van deze nieuwe royal aanpak! What’s next: zou Letizia een volledig album kunnen opnemen? Misschien een gelegenheidsgroepje beginnen met Kate als begeleiding op de piano? De Oranje-prinsessen als achtergrondkoor? Wij zien opties!

Bron: Vanitatis, Instagram @Royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws