Move over trendgevoelige modemeisjes, dit zijn de Ladies of Madison Avenue!

Een inspirerend Instagram-account vol elegante fashion.

Wanneer je aan street fashion denkt, dan denk je waarschijnlijk aan influencers of modemeisjes met miljoenen volgers die constant op de hoogte zijn van de nieuwste trends op het gebied van kleding, schoenen en accessoires. Maar het Instagram-account Ladies of Madison Avenue bewijst dat dames op leeftijd met hun tijdloze keuzes óók geweldig inspirerende mode-iconen kunnen zijn.

Lunch at Bergdorf’s

In onderstaand bericht zien we de prachtige Jackie die, onderweg naar haar lunchafspraak bij Bergdorf’s, een poging doet om de Manhattanse regen te vermijden. De beauty draagt een beeldig, wit mantelpakje, gecombineerd met beige hakken van Manolo Blahnik. De fuchsia kleurige, krokodillen-leren tas van Versace is hierbij een echte eyecatcher. Haar armbanden van Bulgari en de Armani-zonnebril (klein inschattingsfoutje met die regen), maken de outfit helemaal af. Tot slot draagt ze, niet te vergeten, een Rina Lamor-ring, de sieraden designer met wie ze overigens een lunchdate heeft. Klein detail!

Kleurrijke dame

Dan stuiten we op een bericht waarin de stralende Erica wordt geïnterviewd over de ins and outs wat betreft haar kleurrijke outfit. Ze is onderweg naar een voorstelling van het NYC Ballet en geloof ons, daarvoor mag je best iets langer voor de spiegel staan dan normaal. Zelf noemt ze haar look van de avond ‘bright and eclectic‘ en wij kunnen niets anders dan het daarmee eens zijn. De chique, satijnen jurk in een mosterdgele tint, is aldus Erica een oudje dat ze al vier jaar in de kast heeft liggen maar nog nooit heeft aangetrokken. Zonde! De Gucci Turban die ze op haar hoofd draagt, kunnen we bestempelen als een waar fashion-statement. En de metallic clutch van Jimmy Choo maakt de outfit tot een geweldig, kleurrijk geheel.

Classy in Dior

Ook komen we een bericht tegen waarin de enthousiaste beheerder van het Instagram-account deze elegante dame tegen het lijf loopt. Ze is aanwezig bij het Maria Casita Charity Event in het Plaza Hotel en ziet eruit om door een ringetje te halen. De fabulous lady draagt een jurk van Dior Couture die ze 25 jaar geleden zelf heeft gekocht. Hoe leuk! De veren-bolero die ze over haar schouders heeft gedrapeerd, is eveneens van de Franse designer Christian Dior. Het meest verrassende detail aan de outfit, zit ‘m in de clutch die ze in haar handen heeft. De clutch heeft namelijk de vorm van een hond en is bedrukt met duizenden glimmende steentjes. Super cute!

Street-chique

Het Instagram-account bevat nog veel meer beeldmateriaal van, voornamelijk, vrouwen die op straat gefotografeerd worden in de meest elegante outfits. En het leuke van dit account vinden wij dat de foto’s gemaakt zijn in de dames’ natuurlijke habitat. Geen moeilijke poses of andere poespas, maar gewoon zoals ze zijn: de Ladies of Madison Avenue in het wild! Ben je op zoek naar meer outfit-inspo? Neem dan vooral een kijkje op het account. Naast minder bekende gezichten, zul je ook celebs als Diane Keaton, Grace Coddington, en niemand minder dan designer Carolina Herrera herself tegenkomen. Wij zijn fan!

Bron: Instagram / ladiesofmadisonave | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws