Mijlpaal: Felipe en Leonor verschijnen samen in uniform

Zo vader, zo dochter!

Vandaag is het feest in Spanje! Daar wordt namelijk de Día de la Fiesta Nacional gevierd, en dat betekent dat ook de royals zich in vol ornaat laten zien. Dit levert een aantal bijzonder zoete kiekjes op van koning Felipe en kroonprinses Leonor, die voor het eerst naast elkaar in uniform verschijnen.

Nationale feestdag

Vele Spanjaarden kunnen vandaag even de boel de boel laten en lekker uitslapen – ténzij je onderdeel bent van de Spaanse royal family of één van de ruim vierduizend (!) mensen bent die deelneemt aan het defilé op het Plaza de Cánovas del Castillo.

Met een militaire parade en een eerbetoon aan de vaderlandse vlag opent vandaag de grote dag voor de royals, en dat ziet er dit jaar net even anders uit dan anders.

Vaders voetsporen

Het is inmiddels wel bekend dat de Prinses van Asturias, Leonor, na haar tijd aan het UWC in Wales is begonnen aan een militaire opleiding in Zaragoza. Het heurt erbij, als aspirant-koningin – als hoofd van de Spaanse monarchie ben je namelijk ook opperbevelhebber van het Spaanse leger.

Dit betekent dat we de afgelopen maanden al een paar bijzondere foto’s te zien kregen van Leonor in haar militaire outfit, met recentelijk nog een belangrijke ceremonie waarbij ze voor de ogen van haar vader trouw zwoer aan land en volk. Vandaag stond Leonor echter weer aan de ándere kant, en mocht zij naast haar vader en moeder, koningin Letizia, plaatsnemen bij de activiteiten rond de nationale feestdag.

En dat levert een hele hoop zoete kiekjes op! Van een gedeelde giechel tussen vader en dochter…

felipe leonor
Beeld: NL Beeld

…en de trotse blik van Leti richting Felipe en Leonor…

leonor leonor letizia
Beeld: NL Beeld

…tot een officieel saluut dat de jonge prinses duidelijk bloedserieus neemt!

felipe leonor
Beeld: NL Beeld

Letizia en Sofía

Naast manlief en dochter in uniform gaat Letizia overigens een stukje subtieler gekleed, maar daarom niet minder vaderlandslievend! Haar fleurige japon is namelijk afkomstig van designer Juan Vidal, die niet alleen zelf uit Spanje komt, maar ook z’n hele productie binnen Spanje heeft gehouden. Lekker noblesse oblige van de reina!

Overigens was er één lid van het koninklijk gezin dat schitterde door afwezigheid. Leonors jongere zusje, Infanta Sofía, liet namelijk verstek gaan. Zij is net als haar zus vertrokken naar het UWC in Wales om daar haar Internationaal Baccalaureaat te af te ronden. De afgelopen twee jaren was Leonor om diezelfde reden afwezig bij de Día de la Fiesta Nacional. Het zal dus nog duren tot minstens 2025 voor het voltallige gezin weer aanwezig is bij de grote feestdag.

Voor nu blijven we in elk geval nog even wegsmelten bij de kiekjes van de trotse vader en z’n prachtige dochter!

Bron: Casa Real | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws