Foto’s: dag 2 van het staatsbezoek aan Zuid-Afrika

Wederom een geslaagde dag voor het koningspaar!

Na een bewogen eerste dag waarop het koningspaar onder meer een bezoek bracht aan het Apartheid Museum, het Blesbokspruit Wetland Reserve én de Nederlandse Gemeenschap ontving in Pretoria, stond er ook op dag 2 weer genoeg op de planning. Het programma speelde zich gisteren voornamelijk af in de Zuid-Afrikaanse hoofdstad.

Ontvangst

Allereerst worden koning Willem-Alexander en koningin Máxima groots verwelkomd bij de indrukwekkende Union Buildings, aan de hand van een officiële welkomstceremonie. Hier ontmoetten zij wederom president Cyril Ramaphosa. Voor de meest formele dag van het staatsbezoek heeft Máxima een nieuwe outfit van Natan meegenomen. Het gaat om een paarse jurk van een satijnachtige stof, met daarop een geblokt patroon. Chic als altijd!

Beeld: NL Beeld
Beeld: NL Beeld

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Eenmaal binnen vond er nog een tête-a-tête plaats tussen het koningspaar en de president van Zuid-Afrika. Aan de foto’s te zien hadden ze het allen prima naar hun zin!

Beeld: NL Beeld

Ochtendprogramma

Vervolgens namen de koning en zijn vrouw, samen met de meereizende Nederlandse ministers, deel aan het delegatieoverleg met de Zuid-Afrikaanse president en zijn ministers. Daarna was het koninklijk paar aanwezig bij de ondertekening van een Memorandum of Understanding tussen de Zuid-Afrikaanse minister voor Higher Education and Training, H.E. Minister Nzimande en minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over verdere samenwerking in het vervolgonderwijs. Tot slot sprak de koning, samen met de president, nog kort enkele woorden tot de aanwezige media.

Beeld: NL Beeld

En van al dat werken krijg je natuurlijk behoorlijke trek. In de presidentiële residentie werd de royals en de meereizende ministers een uitgebreide lunch aangeboden door president Ramaphosa.

Beeld: NL Beeld
Beeld: NL Beeld

Middagprogramma

’s Middags vertrokken de koning en koningin naar het Freedom Park. Ook hier staat het apartheidsverleden centraal en worden de verzetstrijders herdacht die zich hiertegen verzetten. Ter ere en nagedachtenis van deze verzetstrijders legde het koningspaar een krans bij de eeuwige vlam.

Beeld: NL Beeld
Beeld: NL Beeld
Beeld: NL Beeld

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

’s Avonds was het tijd voor de contraprestatie, welke plaatsvond in het Staatstheater in Pretoria. De koning bood een cultureel programma aan, waarbij de voorstelling ‘Unbreakable’, werd opgevoerd door Nederlandse musici en Zuid-Afrikaanse hiphop-dansers. Klinkt als een feestje om bij te mogen zijn, non?

Onze koningin koos trok dan ook een feestelijke outfit uit de kast. Máxima droeg een set van een knielange rok en een top met bronzen, glimmende franjes en toonde zichzelf weer een waar fashion-icoon. Het lijkt erop dat ze een overduidelijke favoriete designer heeft voor deze trip, want ook deze creatie is van Belgische couturier Natan. Hierbij combineert ze haar opvallende, metallic hakken van het merk Gianvitto Rossi.

Na de contraprestatie vloog het koninklijk paar naar Kaapstad, waar vandaag de laatste dag van het staatsbezoek zal plaatsvinden.

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws