Oh no: prinses Margriet moet NAF Ball afzeggen

Haar gezondheid laat een royal feestje nog niet toe.

Een flinke domper voor prinses Margriet: de zus van Beatrix moet haar tripje naar New York afzeggen. Zij zou samen met manlief Pieter van Vollenhoven het prestigieuze NAF Ball bijwonen, maar heeft nog teveel last van rugklachten na de hernia die zij in augustus kreeg.

NAF Ball

Margriet en Pieter hadden voor vrijdagavond 17 november een leuk uitje op de planning staan. Het geliefde royal paar zou afreizen naar New York, om daar verschijning te maken bij de 42e editie van het NAF Ball. De prestigieuze gelegenheid wordt jaarlijks georganiseerd door de Netherland-America Foundation (NAF), waarvoor Margriet en Pieter het beschermpaar vormen.

Rugklachten

In eerste instantie leek het erop dat Margriet gewoon aanwezig zou zijn bij het bal, maar haar rugklachten gooien roet in het eten. Na de rughernia waarvoor zij afgelopen augustus met spoed in het ziekenhuis opgenomen werd, lijkt de prinses nog steeds niet helemaal de oude te zijn. Reden genoeg voor Margriet om voor nu nog even te rusten en – hoe spijtig ook – het koninklijke feestje af te zeggen. “Prinses Margriet ondervindt nog te veel hinder van haar rughernia om de reis naar New York te kunnen maken”, luidt de officiële verklaring dan ook. Naar verluidt zal ook Pieter van Vollenhoven thuisblijven bij zijn prinses.

Royal party’s

Hoewel ze begin dit jaar de tachtig jaar aantikte, is prinses Margriet nog altijd even fit en actief. Des te zuurder dus dat zij ook de komende tijd nog rustig aan moet doen. Hoewel ze eerder enkele publieke optredens afzegde, kon zij het zo nu en dan tóch niet laten om verschijning te maken op een royal event – al was het via een videoboodschap. Het bal zal de prinses voor nu moeten laten schieten, maar ach: er zullen nog wel meer royal party’s in het verschiet liggen, non?

Bron: RTL Boulevard, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws