Eetdagboek: dit eet TRHOAMS-Tamara op een dag

De Housewife houdt er een gezond eetpatroon op na.

In The Real Housewives of Amsterdam is Tamara Elbaz de nieuwste aanwinst, en haar introductie heeft behoorlijk indruk gemaakt. De nieuwe Housewife staat bekend om haar pittige mening, maar óók om haar bijzondere eetpatroon. Grazia voelde haar daarom aan de tand over wat zij in een week zoal eet.

Maandag

“Om voldoende vitamines en voedingsstoffen binnen te krijgen, start ik sinds anderhalf jaar elke dag met een glas water plus vitamine- en mineralensupplementen van mijn eigen merk Mr. and Mrs. Green. Sindsdien ben ik veel energieker en heb ik geen last meer van klachten als acné en haaruitval. Deze maandag ontbijt ik met kokosyoghurt met appel, pecannoten, macadamia, rozijnen, en een kopje koffie. De rest van de dag drink ik water en kruidenthee. Deze winter ben ik met mijn zoontje Alexander in Marbella, een afspraak die ik met zijn vader heb die hier woont. Ik heb een fijn appartement en werk heerlijk vanuit huis. Tussendoor geniet ik van mijn eigen green juice met daarin 27 soorten groenten en fruit en collageenpoeder. Ik lunch met twee glutenvrije boterhammen met kipfilet, verse kruiden en lactosevrije mayonaise. Tussendoor cappuccino met biologische kokosmelk, want ik weet al jaren dat ik lactose-intolerant ben. Vanavond kook ik zelf. Niet mijn favoriete hobby, maar wel belangrijk om gezond te koken, ook voor Alexander. Op het menu: gebraden kalkoenfilet, een puree van zoete aardappel, wortel, doperwt en asperges.”

Dinsdag

“Na mijn vaste dagsttart met supplementen, water en koffie, ontbijt ik met kokosyoghurt, appel, aardbeien, pecannoten, macadamia, rozijnen. Na de lunch met twee glutenvrije boterhammen met geitenkaas, een portie olijven en koffie, maken Alexander en ik een lange wandeling door het gezellige Marbella. Ik ben niet echt een sporter, ik wandel liever regelmatig. Tussendoor drink ik mijn green juice. Eenmaal thuis heb ik geen zin om te koken en eet ik de overgebleven groentepuree plus drie gebakken eieren.”

Woensdag

“Twee glutenvrije boterhammen met boerenboter en amandelmoes voor ontbijt. Tussendoor geniet ik van mijn koffie kokosmelk met twee stukjes pure chocolade. Liever heb ik melk en wit, maar puur is gezonder. Het afgelopen jaar maakte ik door alle werkdrukte en etentjes vaak ongezonde keuzes. Nu het rustiger is, leef ik gezonder. Rond drie uur lunch ik samen met mijn zoontje op het strand: hummus met glutenvrij brood, olijven, groene salade en als dessert een halve carrot cake. Eenmaal thuis heb ik last van migraine, sla het diner over en duik mijn bed in. Vroeger lag ik tijdens mijn menstruatie dagenlang in bed met migraine. Sinds ik supplementen slik en gezonder leef, kan ik gelukkig gewoon functioneren.”

Donderdag

“Als ontbijt eet ik banaan met pecannoten, lijnzaad en rozijnen. Vandaag een drukke werkdag vol nieuwe projecten. Ik lunch met twee glutenvrije boterhammen met geitenkaas en olijven. Als tussendoortje een cappuccino met kokosmelk met twee stukjes pure chocolade en collageen. ’s Avonds lekker uiteten en genieten van inktvisringen, gestoomde groenten, amandelcrème met sardines en een groene salade. Voor ‘toe’ kijk ik thuis The Real Housewives of Amsterdam: geweldig om aan mee te werken. We zijn zo verschillend en daardoor spraakmakend. Vriendinnen vinden het ook hilarisch. Alleen mijn moeder dacht eerst dat het gescript was, maar ziet nu dat ik écht mezelf ben.”

Vrijdag

“Een keer in de week vast ik ’s ochtends om mijn spijsvertering en lichaam de tijd te geven afvalstoffen op te ruimen. Niet om af te vallen, want ik ben heel slank. Vanochtend drink ik dus alleen water en rond twaalf uur eet ik twee scrambled eggs, een hele avocado, een glutenvrije boterham, en neem ik, zoals elke dag, mijn supplementen. Tussendoor kokosmelkcapu met collageen. ’s Avonds maak ik gebakken kip, wat olijven en zoete aardappel-broccolipuree. Ik heb al zoveel van de wereld gezien, gereisd en gestapt, dat ik het heerlijk vind samen met mijn kind te relaxen. De dagen dat hij bij zijn vader is, ga ik wel op stap met vrienden hier of in Amsterdam.”

Zaterdag

“Mijn weekendontbijt verschilt niet veel van doordeweeks: een banaan met pecannoten, lijnzaad en rozijnen. Tussendoor green juice en als lunch twee glutenvrije boterhammen met kalkoen, avocado, komkommer en augurk. ’s Middags ga ik met mijn zoontje naar de speeltuin. Na mijn kokosmelkcappuccino gaan we nog even shoppen. ’s Avonds geniet ik thuis van gebraden kip met asperges, andijvie en een puree van pastinaak. Alexander is heel makkelijk met vlees en vis, maar helaas niet met fruit en groenten. Daarom stoom en pureer ik alles. Na het eten drinken we samen nog een kop kruidenthee, ik drink geen alcohol.”

Zondag

“Relaxed zondagochtendontbijt met kokosyoghurt, appel, verse aardbeien, pecannoten, macadamia en rozijnen. Mijn green juice als vast tussendoortje en daarna met Alexander heerlijk lunchen op het strand: gebakken tonijn met avocado en nog wat gebraden kip en zoete aardappel frietjes van mijn zoontje. Na een heerlijke strandmiddag sluit ik thuis simpel het weekend af met twee glutenvrije boterhammen met gerookt rundvlees, twee gekookte eieren en een groene salade.”

Bron: Grazia | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws