De Weekendtips van Beau Monde

Fijn weekend!

Een nieuwe week (bijna) achter de rug, en weer een stukje dichter bij dat veelbelovende jaareinde. Of je nu nog wat feestdagen-inspiratie kunt gebruiken, of gewoon wilt weten wat je dit weekend niét wilt missen: Beau Monde zet de leukste tips voor het weekend op een rij!

Kerst bij de Westfield Mall of the Netherlands

As usual is de Westfield Mall dé ultieme lifestyle bestemming en de one-stop-shop ervaring om al je (last minute) kerstinkopen te doen. Of je nou op zoek bent naar een leuk cadeau voor je vrienden en familie, of naar een leuke outfit voor het kerstdiner. Westfield Mall heeft alles wat je zoekt, en meer, en dat alles onder één dak. Wel zo fijn nu de temperaturen steeds vaker rond het vriespunt liggen!

Op 16 november gaf de Mall al het startschot van het kerstseizoen met een geweldig optreden van niemand minder dan Emma Heesters. Ook nu kun je er je hart ophalen aan kerstsfeer galore. Zeker een bezoekje waard!

Wedgwood meets punk

Snoezige porseleinen mokken die bij nader inzien niet zo onschuldig zijn als ze eruit zien, maar dragers zijn van extreme teksten. Bij de Amsterdamse galerie KochxBos is nu een bijzondere collectie servies te bewonderen, ontworpen door moderne kunstenaars. De artiesten werden uitgenodigd door de People’s Republic, een community die de ovens, apparatuur en technieken van oude Engelse keramiekfabrieken weer heeft ingezet voor dit unieke project. Zo werd het oude erfgoed gered en is de wereld nu enkele bijzondere collecties porselein met een boodschap rijker.

wedgwood kochxbos

De schalen, mokken, borden en theepotten hebben een typisch jaren ‘60 Wedgwood-uitstraling gecombineerd met graffiti-achtige vormen en rauwe teksten over milieu en maatschappij. Het servies is tot 19 januari te zien (én te koop. Hoe leuk als kerstcadeautje!) in galerie KochxBos. Een prachtige plek, in het hartje van de Jordaan in Amsterdam, waar nog veel meer mooie kunst te bewonderen is. Altijd kleurig met een dromerig, soms wat duister en edgy randje. Meer info vind je hier!

Couture kijken in het Kunstmuseum Den Haag

We waren al fan van het Kunstmuseum Den Haag, maar nu nog meer! Het Haagse museum liet namelijk weten dat zij hun Royals & Rebels – British Fashion hebben uitgebreid met een waar spektakelstuk. Regelrecht van de catwalk het museum in: deze spectaculaire ‘Rainfall Coat’ van designer Robert Wun is vanaf nu namelijk ook te bewonderen in Den Haag!

Robert Wun Rainfall Coat
Beeld: NL Beeld

Begin dit jaar mocht het in Londen gevestigde modelabel Robert Wun de Paris Haute Couture Fashion Week afsluiten en dat deed hij met een spectaculaire collectie. Een van de hoogtepunten van de Couture collectie Lente Zomer 2023 was zonder twijfel de zwarte mantel waarop een enorme hoeveelheid kristallen het effect geven van regendruppels die naar beneden rollen. Deze zijn met de hand bevestigd en dat nam bij elkaar zo’n 600 uur in beslag. Kortom: als je niet al naar de geweldige expositie geweest bent, heb je nu nóg een goede reden om te gaan. De tentoonstelling Royals & Rebels is nog te bewonderen tot en met 7 januari 2024.

Veiling voor het goede doel bij Ventuno

Vanaf deze maand is in de Amsterdamse VENTUNO skylounge DRESS UNO: Rosalie’s Red Number te bezichtigen. Deze exclusieve avondjurk is een creatie van opkomend ontwerptalent Rosalie Boonstra. Om geld in te zamelen voor Female Cancer Foundation, dat zich inzet voor een wereld zonder baarmoederhalskanker, wordt de jurk geveild.

Beeld: Roger Neve voor Ventuno

De japon geeft een avant-gardistische Amsterdamse twist aan de glamoureuze geest van New York in de roaring 20’s en sluit perfect aan bij de uitgelaten en bruisende sfeer van de feestdagen. De hoogste bieder krijgt de jurk – custom made door Rosalie Boonstra – en een volledig verzorgd diner voor twee personen aangeboden bij VENTUNO. Goed doen, goed eten, en goed glamoureus – wat wil je nog meer? Meedingen naar de japon kan hier.

Kijktips

En als altijd sluiten we ons rondje tips af met een selectie van de allerleukste kijktips. Om lekker mee binnen te blijven, of om mee bij te komen na een drukke dag kerstinkopen doen!

Allereerst is nu natuurlijk de spetterende finale van The Crown te zien op Netflix. Nadat de eerste set afleveringen van het zesde seizoen flink wat stof deden opwaaien, kunnen we niet wáchten om te zien wat er in de aller-aller-állerlaatste set afleveringen van de serie gebeurt.

Op Videoland geniet je vanaf vandaag van de film Candy & Bonita, een komedie van eigen bodem met hoofdrollen voor Sanne Langelaar en Fockeline Ouwerkerk. Ook kun je op NLZIET al vanaf morgen genieten van de kerstspecial van Dertigers, die pas 25 december op de buis verschijnt.

Kortom, genoeg om je mee te vermaken dit weekend!

Headerbeeld: Adobe Stock

Laatste nieuws