Een kus van koning Willem-Alexander? Janine van den Ende kreeg ‘m!

'Het was heel onroerend', aldus Janine.

Een dikke smakkerd krijgen van de koning: voor menig vrouw een natte droom (of nachtmerrie), voor Janine van den Ende werkelijkheid. Afgelopen maandag ontving zij het Erekruis in de Huisorde van Oranje, en dat leverde haar een zoen van Willem-Alexander op.

Koninklijk lintje

Zo nu en dan deelt onze koning onderscheidingen uit aan mensen die een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan de samenleving. Janine van den Ende kreeg afgelopen maandag zo’n koninklijk lintje voor haar inzet voor de Stichting Méér Muziek in de Klas. Aan RTL Boulevard vertelt ze hoe het feestelijke gebeuren eraantoe ging.

Speciaal moment

“Ik ben er nog een beetje in de war van”, zegt een nog blozende Janine aan de zij van haar man Joop van den Ende. “We mochten 22 mensen uitnodigen, dus een groep van vrienden die ons al jaren kennen. Die waren er allemaal bij. Dus met z’n allen naar Noordeinde. Om vier uur waren de koning en koningin er, en ik mocht naast de koning staan.” Dat zij haar vrienden en familie aan het koningspaar mocht voorstellen, voelde voor haar al heel speciaal.

Een kus van de koning

“En toen begon de speech, over onze liefde voor kunst en cultuur, over de foundation die we hebben opgericht”, glundert Janine. “Het was heel ontroerend. Het was heel persoonlijk en dat raakte ons heel erg.” Na de speech mocht Janine naar voren komen en kreeg ze de onderscheiding opgespeld. “En toen zei ze: ‘mag ik u een kus geven?'”, onthult Joop. “Nou, en dat deed je.”

Elkaar nog even diep in de ogen kijken…

Beeld: NL Beeld

…en daar gaat-ie!

Beeld: NL Beeld

Ook van Máx kreeg ze nog een pakkerd.

Beeld: NL Beeld

Voor Janine voelde de kus als een heel logische actie. “Als je zo’n persoonlijke speech krijgt en je er zo voor inzet, ja, dat voelde ik gewoon zo.” En terecht: als je die kans krijgt, moet je ‘m met beide handen (of beter gezegd: lippen) aangrijpen, non?

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws