Royals en de verrassende hobby’s waarin zij uitblinken

Alsof de royal duties alleen nog niet genoeg waren!

Als lid van een koninklijke familie zit je agenda vaak bomvol met allerlei belangrijke verplichtingen. Tóch zijn er een aantal royals die de tijd hebben gevonden om andere, minder officiële vaardigheden te ontwikkelen. Van vrachtwagen rijden tot het verkopen van kunst voor duizelingwekkende bedragen: dit zijn de verrassende hobby’s waarin royals uitblinken.

Zara Tindall

De meesten zijn al op de hoogte van het indrukwekkende talent van Zara Tindall. De royal is namelijk een getalenteerd amazone en won hiervoor zelfs een Olympische medaille. Inmiddels staat haar ruitercarrière op een laag pitje, aangezien ze naar eigen zeggen graag meer tijd doorbrengt met haar kinderen. “Ik heb maar vier paarden dus nu heb ik genoeg tijd om voor mijn kinderen te zorgen en nog steeds de paardensport te beoefenen. (…) Ik ga zeker niet meer overal naar toe”, aldus Tindall tegen tijdschrift The Australian Women’s Weekly. Groot gelijk heeft ze natuurlijk!

Zara Tindall
Beeld: NL Beeld

Prins Albert van Monaco

Hoewel maar weinigen zich hiervan bewust zijn, is prins Albert van Monaco niet alleen getrouwd met een beroemde Olympiër: hij is er zelf ook één! Zo deed Albert mee aan vijf opeenvolgende Olympische Spelen, waar hij deel uitmaakte van het bobslee-team van Monaco. De royal begon zijn bobslee-carrière midden jaren tachtig en is sinds 1985 lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Fun fact: ook zijn liefje Charlene leerde hij kennen tijdens een sportevenement in het jaar 2000. De atletische achtergrond van de sportievelingen schepte overduidelijk een band, aangezien ze meer dan 20 jaar later nog steeds happy together zijn.

Albert Monaco
Beeld: NL Beeld

Queen Elizabeth

Ook wijlen koningen Elizabeth had een bijzondere hobby. De overleden monarch werd namelijk opgeleid als monteur. Zo leerde ze om vrachtwagens te repareren en te besturen en werd ze op slechts 18-jarige leeftijd lid van de Women’s Auxiliary Territorial Service. Dit maakte haar het enige vrouwelijke lid van The Firm die in het leger heeft gediend. 

Koninklijke biograaf Jane Dismore schreef: “De oorlog gaf prinses Elizabeth een menselijkheid die ze anders misschien later had ontdekt.” Op de dag dat de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam in Groot-Brittanië, mengde ze zich incognito met de menigte buiten Buckingham Palace in haar ATS-uniform. Dit vond zeven jaar voordat ze de troon besteeg plaats.

koningen Elizabeth
Beeld: NL Beeld

Koningin Margrethe

We sluiten af met de creatiefste royal van allemaal: Margrethe van Denemarken. De 83-jarige heeft onlangs zelfs een prestigieuze Robert Award gewonnen voor het kostuum- en decorontwerp in een Deense film. Naar aanleiding daarvan schreef Margrethe op Instagram: “Ik ben diep dankbaar, geraakt en trots op de erkenning die de Robert award vertegenwoordigt.”

Margrethe
Beeld: NL Beeld

Zelfs nadat ze in 1972 koningin werd en haar agenda ongetwijfeld uitpuilde, werkte ze vol passie aan verschillende creatieve projecten. Zo raakte Margrethe betrokken bij het Deense ballet als scenograaf en kostuumontwerper, waarbij ze meewerkte aan een hele reeks producties.

Bron: Daily Mail UK | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws