Chanel maakt indruk met romantische najaarscollectie vol nostalgie

Reis met Chanel naar de kust van Frankrijk.

Deze week heeft het legendarische modehuis CHANEL hun ready to wear Fall-Winter 2024/25 collectie onthuld. We zagen hierbij natúúrlijk een hoop tweed, maar ook een hoop glitter, zoete kleuren, en een hele hoop imposante hoeden. Beau Monde praat je bij!

Chanel duikt in de archieven

Wie één blik werpt op de Chanel-catwalk, spot allereerst een set flinke hoofddeksels. De keuze voor al deze indrukwekkende hoeden is een subtiele nod naar het allerprilste begin van het modehuis: in de vroege twintigste eeuw opende Gabrielle ‘Coco’ Chanel namelijk een hoedenwinkel, aan de inmiddels legendarische Rue Cambon. Enkele jaren later opende ze in het badplaatsje Deauville een eigen winkel waar ze ook kleding verkocht.

“Deauville is waar het allemaal begon voor het Huis”, deelt Creative Director Virginie Viard. “Dit verhaal ligt me na aan het hart.” Speciaal voor de presentatie van hun Fall-Winter 2024/25 collectie heeft Chanel dan ook de promenade van Deauville nagemaakt op grote schermen, waar modellen langs paradeerden om de nieuwe collectie te tonen aan de aanwezige fashion-lovers.

Mocht je nu niet zo’n felbegeerd front row-plekje hebben bemachtigd: hieronder kun je de hele show zelf bekijken.

Romantiek ten top

Voor de kleding heeft Chanel zich laten inspireren door Gabrielle Chanels eigen kledingkast, en door de ‘subtiele elegantie van een winters verblijf aan zee’. Van klassieke peacoats en zachte ruches tot robuust tweed en stoer leer: deze najaarscollectie heeft voor ieder wat wils.

Ook zien we in de kleuren en de prints de liefde voor Deauville terugkomen. Zo zijn de zachte roze, oranje en paarse tinten gebaseerd op de zonsondergang over de zee. Ook spotten we een aantal zoete chunky knits die voorzien zijn van het landschap van Deauville.

Beeld: CHANEL

Ook zien we natuurlijk een aantal van de iconische Chanel-tassen én een reeks stijlvolle laarzen over de catwalk gaan.

“Het is een heel warme collectie, met lagen van materialen, kleuren en volume. Het is een eerbetoon aan Deauville, de legendarische plaats waar Gabrielle Chanels lot voor altijd veranderde”, schrijft Chanel.

Wij zijn in elk geval fan!

Bron & Beeld: CHANEL

Laatste nieuws