Maakt het leven mooier

Vermeende 'minnares' koning Frederik laat na radiostilte van zich horen

'Ik ben er weer!'

Inmiddels is het alweer een tijdje geleden dat de geruchtenmolens overuren draaiden nadat koning Frederik gespot zou zijn met een andere vrouw. Deze 'vermeende minnares' zou de Mexicaanse socialite Genoveva Casanova zijn. Echter, ontkende zij deze geruchten snel waarna een lange radiostilte volgde. Tot deze week.

Einde aan de radiostilte

"Hallo allemaal! Hier ben ik weer!", begint ze haar bericht met twee lachende selfies met haar hondje. "Ik wil alle mensen bedanken die het afgelopen jaar om mij hebben gegeven, degenen die mijn afwezigheid en mijn stilte begrepen, en degenen die mij berichten van liefde en steun hebben gestuurd. Jullie hebben geen idee hoeveel dat voor mij betekende... Heel erg bedankt! 🥰", doelend op de geruchten en roddels dat ze een affaire zou hebben gehad met koning Frederik.

"Het zijn een paar maanden geweest waarin ik rust nodig had, maar ik doe nu mijn best om langzaam mijn normale leven weer op te pakken en mijn werkverplichtingen na te komen. Nogmaals miljoen keer dank! Taj (haar hond, red.) en ik laten onze beste glimlach achter met wat foto's van onze wandeling vanmiddag en wensen jullie allemaal een fijne avond! 🙏❤️"

Geruchten

De geruchten gingen afgelopen november al even rond: precies terwijl de Spaanse royals te gast waren in Denemarken, publiceerde het Spaanse blad Lecturas een reeks bijzondere foto’s. Hierop is te zien hoe de Deense koning in Madrid geniet van een wandeling, een bezoekje aan een museum, en een flamenco-optreden. Op zich niets geks, ware het niet dat hij de hele dag zij aan zij werd gespot met de Mexicaanse socialite, actrice, en reality-ster Genoveva Casanova.

In de foto’s (die je hier kunt bekijken) is bovendien te zien dat de twee afzonderlijk van elkaar aankomen bij Genoveva’s appartementencomplex aan het begin van de avond. Een paar uur later verlaten ze het gebouw in een set frisse kleren, vertrekken ze naar een restaurant voor een flamenco performance, en ruim na middernacht keren de twee terug bij het stulpje van de Mexicaanse schone. De volgende dag werd Frederik solo met een rolkoffertje gespot op weg naar het vliegveld.

Radiostilte

En hoewel de foto's an sich niets verkeerds laten zien, was het voor velen wel gek dat de toenmalige kroonprins een nacht had doorgebracht met een andere dame. Het Deense hof heeft echter nooit op de geruchten gereageerd, maar Genoveva wel.

Zo heeft ze in een statement gezegd dat alle geruchten totaal ongegrond zijn. Na dit statement liet ze echter niets meer horen aan de buitenwereld.

Bron: Beau Monde archief, People | Beel: Instagram, NL Beeld