Oei: prins Frederik middelpunt van geruchten na avond uit met socialite

Er zou inmiddels een team advocaten op de zaak gezet zijn.

Het blíjft maar rommelen aan het Deense hof. Is eindelijk alle heisa van vorig jaar rond de titels van de kleinkinderen weer vergeten, wordt de troonopvolger opeens gekiekt tijdens een gezellig avondje uit in Madrid zonder vrouwlief.

Frederiks avond uit

De geruchten gaan inmiddels al even rond: precies terwijl de Spaanse royals te gast waren in Denemarken afgelopen week, publiceerde het Spaanse blad Lecturas een reeks bijzondere foto’s. Hierop is te zien hoe de Deense kroonprins in Madrid geniet van een wandeling, een bezoekje aan een museum, en een flamenco-optreden. Op zich niets geks, ware het niet dat hij de hele dag zij aan zij werd gespot met de Mexicaanse socialite, actrice, en reality-ster Genoveva Casanova.

In de foto’s (die je hier kunt bekijken) is bovendien te zien dat de twee afzonderlijk van elkaar aankomen bij Genoveva’s appartementencomplex aan het begin van de avond. Een paar uur later verlaten ze het gebouw in een set frisse kleren, vertrekken ze naar een restaurant voor een flamenco performance, en ruim na middernacht keren de twee terug bij het stulpje van de Mexicaanse schone. De volgende dag werd Frederik solo met een rolkoffertje gespot op weg naar het vliegveld.

Ontkenning

Nu is er op de foto’s an sich niets schandaligs te zien – er worden geen handjes vastgehouden of verliefde blikken uitgewisseld – maar dat de man van kroonprinses Mary een nacht doorbrengt bij een andere dame, doet toch enig stof opwaaien.

Hoewel het Deense hof niet gereageerd heeft op de geruchten, liet Genoveva wel van zich horen. En hoe! Via haar Instagram heeft Genoveva een brief van een advocatenbureau gedeeld, waarin de affaire in alle toonaarden wordt ontkend.

Zo valt er te lezen dat Genoveva en haar advocaten Lecturas willen aansporen om het artikel terug te trekken of te rectificeren, aangezien alle geruchten over ‘una relación sentimental’ totaal ongegrond zouden zijn. “Aangezien dit volledig onwaar is, brengt de publicatie ervan ernstige schade toe aan de eer en het imago van mijn cliënt alsmede aan die van Zijne Koninklijke Hoogheid”, valt er verder te lezen.

Verder eist Genoveva’s legal team dat de publicatie per direct ophoudt met het publiceren van dergelijke insinuaties, en dat zij publiekelijk door het stof gaan. Ook wil de actrice dat het blaadje een even grote hoeveelheid aandacht besteedt aan het rechtzetten van de ongegronde geruchten.

En dat uitje?

Naar verluidt zijn de foto’s simpel te verklaren. Zo schrijft The Daily Mail dat insiders allang en breed weten dat Frederik en Genoveva goede vrienden zijn. “Ze zijn bevriend. Ze kennen elkaar en hebben gemeenschappelijke vrienden. Ze spreken over het algemeen een paar keer per jaar af”, deelde Susanna Griso, een Spaanse tv-presentatrice.

De twee zouden elkaar hebben leren kennen tijdens een exclusief jacht-reisje voor de ton, en sindsdien een casual vriendschap erop na houden. En tja: geef Frederik eens ongelijk. Als wij een goede vriendin in Madrid hadden wonen, dan waren we daar ook met álle liefde heengegaan voor een kleine city trip.

Met het verenigde front dat Frederik en Mary gisteren toonden na de eerste raadsvergadering van hun zoon, lijkt het er dus op dat er geen vuiltje aan de lucht is in Denemarken. Nu valt het nog te hopen dat de Spaanse tabloid meegaat in de wensen van Genoveva en haar advocaten!

Bron: The Daily Mail | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws