Een urban jungle in een handomdraai!

Wie is er nu niet bekend met de Urban Jungle, altijd een heerlijk tropisch gevoel in je eigen huis, het hele jaar door! Maar even eerlijk, een jungle… dat klinkt voornamelijk als heel veel extra werk en energie, wie heeft daar nu tijd voor? Gelukkig zijn er genoeg manieren om toch die frisse, groene vibe in huis te creëren zonder al te veel moeite! Ten eerste, tegenwoordig kun je zelfs de meest tropische planten online bestellen en laten bezorgen, wel zo handig. Met een fijne selectie kamerplanten heb je in no-time je eigen urban jungle in huis.

The greener, the better!

Groen is goed voor je gezondheid, niet alleen tijdens een lekkere workout in het bos of in het park, maar ook binnenshuis. Wist je namelijk dat kamerplanten de slechte stofdeeltjes in huis omzetten in pure zuurstof en daarnaast ook nog eens de luchtvochtigheid verbeteren? En dat niet alleen, uit onderzoek is gebleken dat groene kamerplanten een positief effect op je humeur, nachtrust en concentratie hebben. Alles wat je nodig hebt voor een succesvolle dag!

Standaard

Nu kun je natuurlijk gaan voor verschillende kamerplanten, ze komen in alle soorten en maten, maar niet elke kamerplant is even gemakkelijk in onderhoud. Daarom is een Philodendron in huis een aanrader. De Philodendron vindt haar roots in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied en haar naam betekent liefde of genegenheid in het Grieks – mooier kan haast niet! Wat de Philodendron zo ontzettend bijzonder en populair maakt is dat ze ten eerste ontzettend gemakkelijk in onderhoud is, ze heeft weinig water nodig, groeit zelfs op minder goed verlichte plekken snel en er zijn ruim 500 verschillende soorten Philodendrons, dus voor elk interieur is er wel een philodendron die bij jou past.

Daarnaast heeft de Philodendron zeer hoge luchtzuiverende kwaliteiten, wel zo belangrijk!

Maar hoe style je nu de juiste philodendron in elke kamer voor een echt groen effect? Hier vind je enkele leuke ideeën!

De living

Voor een fris en warm welkom voor jezelf en je gasten is een grotere Philodendron variant ideaal. Denk bijvoorbeeld aan de Philodendron Micans, bekend om haar fluweelzachte hartvormige bladeren met een groen-bronzen kleur. Geef haar genoeg ruimte en dan kan ze wel tot bijna 6 meter hoog worden!

De slaapkamer

De hoge luchtzuiverende kwaliteiten van de Philodendron zorgen ervoor dat jouw nachtrust verbeterd kan worden en daarom raden wij aan om ook voor een leuke variant voor je slaapkamer te gaan, zoals bijvoorbeeld de Philodendron Scandens, ofwel Sweetheart Plant. Deze plant is ontzettend gemakkelijk in de verzorging en groeit goed als een klimmer of als een hangplant, super charmant boven op je kledingkast of naast je vanity tafel.

De badkamer

Ja, ook je badkamer kan wel een groene boost gebruiken! Juist omdat de Philodendron de luchtvochtigheid verbetert en haar groene frisheid je humeur een boost geeft is een kamerplant in de badkamer een goed idee. Ga voor een White Princess met haar unieke verschillende groene tinten en zuivere witte aftekeningen. Deze Philodendron is niet erg groot vergeleken met andere varianten en wordt tot zo’n 25 centimeter hoog.

De keuken

Maak je urban jungle helemaal af met een Philodendron in de keuken! Heerlijk kokkerellen met een groene vibe, alsof je jouw eigen cooking show hebt. Kies voor de Brandtianum met mooie hartvormige bladeren met een zilver patroon. Elegant, uniek en oh zo fris!

Een urban jungle hoeft geen groot project te zijn, met de philodendron zit je altijd goed, zelfs als je totaal geen groene vingers hebt. Bestel jouw favoriete soorten online, ga voor een of selecteer een leuke combinatie en voor je het weet geniet je het hele jaar door van een tropische vibe in je eigen huis.

Beeld: Unsplash, Sven Brandsma

Laatste nieuws