Maakt het leven mooier

Ziekenhuis reageert op eventuele inzage patiëntinformatie prinses Kate

En zelfs premier Rishi Sunak begint zich met de zaak te bemoeien.

Het zat Kate al niet mee de afgelopen tijd, en onlangs bleek er nog een kopzorg bij te komen voor de prinses. Personeel van The London Clinic, het ziekenhuis waar zij eerder dit jaar verbleef, heeft geprobeerd inzage te krijgen in haar persoonlijke medische informatie. Het ziekenhuis én de regering hebben nu op het voorval gereageerd.

Vertrouwelijke informatie

Het zal een flinke schok zijn geweest voor Kate toen zij hoorde dat ten minste één personeelslid van The London Clinic heeft zitten neuzen in vertrouwelijke informatie over haar medische gesteldheid. “Dit is een gigantische inbreuk op de beveiliging en ongelooflijk schadelijk voor het ziekenhuis, gezien de onberispelijke reputatie qua behandelen van leden van de royal family", zei een insider eerder tegen The Mirror.

Verklaring The London Clinic

Het management van The London Clinic zou meteen na de onthulling een onderzoek gestart zijn, en Kensington Palace op de hoogte hebben gebracht. Inmiddels heeft het ziekenhuis een verklaring gegeven over de situatie.

"Iedereen bij de London Clinic is zich terdege bewust van onze individuele, professionele, ethische en wettelijke plichten met betrekking tot de vertrouwelijkheid van patiënten", aldus CEO Al Russell. "We beschikken over systemen om het beheer van patiëntinformatie te monitoren en in het geval van een inbreuk zullen alle passende onderzoeks-, regelgevende en disciplinaire stappen worden genomen. Er is in ons ziekenhuis geen plaats voor degenen die opzettelijk het vertrouwen van een van onze patiënten of collega's schenden."

Rishi Sunak

Zelfs premier Rishi Sunak bemoeit zich met de zaak. "Het is duidelijk dat er strikte regels zijn voor patiëntgegevens die gevolgd moeten worden", zegt zijn woordvoerder tegen Sky News. "Ik denk dat we allemaal achter de prinses en prins van Wales moeten staan. We wensen haar natuurlijk een zo spoedig mogelijk herstel." Het is duidelijk dat Kate op behoorlijk wat steun kan rekenen!

Bron: RTL Boulevard, The Mirror | Beeld: NL Beeld