Mogelijk datalek rond prinses Kates medische gegevens

Het gaat Catherine niet bepaald voor de wind de laatste tijd.

Het zit de Waleses bepaald niet mee de afgelopen weken. Met een hoop geruchten, een flinke Photoshop-fail, en eindeloze spot op sociale media, hebben prins William en prinses Kate het niet makkelijk gehad. En nu lijkt het erop dat er nóg een kopzorg bijkomt.

Datalek

The Mirror meldt nu namelijk dat het personeel van The London Clinic, waar Kate verbleef eerder dit jaar, heeft geprobeerd om inzage te krijgen in haar persoonlijke medische informatie. De krant stelt dat er ‘minstens één personeelslid’ betrapt werd op een poging om de vertrouwelijke informatie in te zien.

Ziekenhuis

Het management van de kliniek zou meteen na de onthulling een onderzoek gestart zijn, en Kensington Palace op de hoogte hebben gebracht. Een insider vertelt aan de krant: “Dit is een gigantische inbreuk op de beveiliging en ongelooflijk schadelijk voor het ziekenhuis, gezien de onberispelijke reputatie qua behandelen van leden van de royal family.”

Over de jaren heeft de kliniek al verschillende royals en andere prominenten van zorg mogen voorzien – naast Catherine ging ook Charles hierheen voor zijn prostaatbehandeling, en hebben zij ook andere Windsors behandeld voor allerlei euvel, van prinses Margaret tot prins Edward, de Duke of Windsor. Ook prins Philip was in 2013 een patiënt van de prestigieuze kliniek. Dat deze privacy-schending ze niet in de koude kleren gaat zitten, hoeven we dan ook vast niet uit te leggen!

Charles en Camilla bij The London Clinic, januari 2024.
Charles en Camilla verlaten The London Clinic, januari 2024. (Beeld: NL Beeld)

Onderzoek

De privacy-waakhond van het Verenigd Koninkrijk heeft aan de The Mirror bevestigd dat zij inderdaad een melding hebben ontvangen van een datalek.

Ook heeft de krant contact gezocht met Kensington Palace, maar die lijken vooralsnog weer het devies never complain, never explain aan te houden. “Dit is een kwestie voor The London Clinic”, liet een woordvoerder slechts weten.

The London Clinic weigert ook al inhoudelijk te reageren op de zaak. “We geloven ten strengste dat al onze patiënten, ongeacht hun status, totale privacy en vertrouwelijkheid verdienen aangaande hun medische informatie”, delen zij als enige.

Mysterie

Deze privacy-breuk is de zoveelste misser in een reeks pijnlijke blunders rond het medisch verlof van prinses Catherine. Met haar langdurige afwezigheid, en stilte vanuit het hof, draait de geruchtenmolen op volle toeren over de reden voor Kates operatie en ingreep.

Verschillende bronnen hebben er de afgelopen weken melding van gemaakt dat Kate mogelijk na haar terugkeer in de schijnwerpers wil onthullen wat er aan de hand is. Hopelijk krijgt zij de kans om dat op éigen gelegenheid te doen, zonder dat nieuwsgierige aagjes haar informatie lekken aan de tabloids…

Bron: The Mirror, BBC | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..