Ha! Koning Willem-Alexander drijft de spot met ‘foto-gate’ Kate

De gevatte Hollandse humor van onze koning is ook de Britse pers niet ontgaan.

We waren van de week met z’n allen flink in de ban van de photo fail rondom Kate’s Moederdag kiekje. En nét wanneer je denkt dat de gemoederen wat bedaard zijn, komt er een Nederlandse koning met een portie Hollandse humor op de proppen.

Op de hak

Onze eigen royals hebben de heisa rondom het bewerkte kiekje ook meegekregen, zo blijkt. Sterker nog: we gokken dat het Nederlandse koningshuis in vervolg wel twee keer nadenkt voordat ze hun vingers aan Photoshop branden.

Vooralsnog kan koning Willem-Alexander er wel om lachen, want tijdens een werkbezoek in Zutphen deze week grapte hij erop los over het voorval toen hij een groep kinderen te woord stond. Wanneer één van de kinderen tegen de koning vertelt dat ze hem op een foto heeft gezien met zijn hele familie, laat Willem-Alexander weten: ”Echt waar? Ik heb in elk geval niet gephotoshopt!”

Koninklijk Huis-deskundige Rick Evers plaatst de beelden ervan op X.

Enne, de gevatte Hollandse humor van onze koning is ook de Britse pers niet ontgaan. Zo kopt Hello Magazine! een online artikel met: ‘Koning Willem-Alexander maakt grapjes over de Photoshop-controverse van prinses Kate’. Ha!

Omstreden kiekje

Afgelopen weekend was er eindelijk goed nieuws vanuit Kensington Palace over prinses Kate. Na weken van speculaties deelde het hof ter gelegenheid van Moederdag een nieuwe foto van de prinses met haar kroost. De foto deed de gemoederen echter niet bedaren. Want waar was Kates trouwring? En wat was er aan de hand met die vage vlekken op de foto?

Hoewel het in eerste instantie simpelweg bij speculaties en stennismakerij op sociale media bleef, bleek vooral die laatste vraag ook bij prestigieuze persagentschappen gesteld te zijn. Het duurde niet lang totdat verschillende media hun publicatie van de foto teruggetrokken, omdat deze duidelijk bewerkt zou zijn.

Hoewel het Britse over het algemeen krampachtig vasthoudt aan hun motto never complain, never explain, leek het er dit keer tóch op dat zij tot inkeer zijn gekomen. Via de Instagram Stories op het officiële account van de Prince and Princess of Wales deelden ze uiteindelijk hun oprechte excuses voor deze flater. Eind goed, al goed! Al vrezen we dat WimLex niet de laatste persoon zal zijn die Kate hiermee op hak neemt…

Bron: X @rickeversroyal, Hello! Magazine, archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws