Zien: het cadeau dat prinses Amalia van koning Felipe kreeg

Een bijzonder presentje voor onze Amaal.

Dat Amalia een prinses uit duizenden is, weten wij Hollanders natuurlijk allang. Maar ook buiten ons kikkerlandje heeft onze Amaal een goede indruk weten achter te laten. Zo goed zelfs, dat koning Felipe de prinses een bijzonder cadeau heeft geschonken.

Primeur

Op 17 en 18 april beleven koning Willem-Alexander en koningin Máxima een leuke primeur. Collega-vorsten koning Felipe en koningin Letizia brengen dan voor het eerst een officieel staatsbezoek aan Nederland. Bij een aantal onderdelen zal ook Amalia verschijning maken, en in aanloop naar het bezoek heeft koning Felipe de kroonprinses alvast een bijzonder cadeau geschonken.

Bijzonder presentje

Maar wat geeft een koning aan een buitenlandse kroonprinses? Wij zouden gokken op een peperdure fles champagne of een exclusief paar oorhangers, maar het blijkt iets heel anders te zijn. Felipe heeft Amalia een belangrijke onderscheiding toegekend: het Grootkruis in de Orde van Isabella de Katholieke. Het is een onderscheiding waarmee de Spaanse koning ‘koninklijke waardering’ uitdrukt. Geen verkeerd presentje dus, voor onze Amaal.

De kans is groot dat Amalia de onderscheiding woensdagvond tijdens het staatsbanket in Amsterdam zal dragen. Het zal de prinses ongetwijfeld fantastisch staan!

Fashion battle

Wat voor activiteiten er verder voor de twee koningsparen zijn gepland, is nog niet bekend. Maar goed: wat hunne hoogheden ook gaan doen, wij staan natuurlijk paraat om de outfits van Máx en Leti tot in den treure te analyseren. We maken ons alvast op voor een heuse fashion battle tussen de koninginnen!

Bron: Blauw Bloed, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld, X

Laatste nieuws