Maakt het leven mooier

Rots in de branding: op deze royal kan William altijd rekenen

Ook zonder Harry weet Wills zich prima te redden.

Royal funeral of Queen Elizabeth II

Nu de verhouding met z'n broer, prins Harry, uiterst ijzig is, heeft prins William gelukkig nog een andere vertrouweling binnen de Windsor-familie op wie hij altijd kan rekenen.

Steun en toeverlaat

Het had zo mooi moeten zijn: prinsen William en Harry met echtgenotes Kate en Meghan aan hun zijde. Als fabulous four waren zij dé grote hoop voor de toekomst van de Britse monarchie.

Afijn, we weten inmiddels dat dat allemaal heel anders verlopen is. Nu de twee broers elkaar niet kunnen luchten of zien, is de vraag natuurlijk: op wie kan Wills dan wél bouwen? Volgens Hello! Magazine heeft de kroonprins gelukkig al jaren een andere vertrouweling binnen de royal family.

Neefje

Het zou namelijk gaan om Peter Phillips, de eerste zoon van prinses Anne en haar ex-echtgenoot Mark Phillips. Als royal zonder prinselijke titel heeft de beste man een hoop vrijheden en een stuk minder druk op z'n schouders dan z'n jongere neefje William.

"Ik denk dat hij veel respect en bewondering heeft voor William, die wel die druk voelt, en in de toekomst zal Peter een geweldige bron van steun voor hem zijn – als neef, en als iemand die er al z'n hele leven voor hem is geweest en het instituut begrijpt", schrijft Royal Editor Emily Nash.

Beschermende rol

Aangezien Peter als eerste kleinkind van wijlen koningin Elizabeth het levenslicht zag, is het niet vreemd dat hij als rots in de branding optreedt voor z'n neefje, deelt ze. "Peter was de oudste van z'n generatie en heeft van nature een beschermende rol op zich genomen. Hij heeft de unieke positie dat hij begrijpt hoe de royal family en het instituut werken, maar hij heeft de titels en verantwoordelijkheden zelf niet", aldus Nash.

In interviews heeft Peter zich ook al eens vol liefde en waardering uitgelaten over de Waleses. Zo stelde hij in een interview met Sky News Australia dit jaar over Kate: "Ze is van zichzelf al buitengewoon...Zij en William vormen samen een fantastisch team." Aww!

Pechvogel

Ondertussen zit het Peter zelf allemaal niet mee. Zo was hij de eerste van Elizabeths kleinkinderen die in het huwelijksbootje stapte, maar evengoed was hij de eerste van hen die vervolgens scheidde. Z'n huwelijk met ex-echtgenote Autumn Phillips kwam in 2019 ten einde, en eerder dit jaar wisten verschillende bronnen te melden dat z'n relatie met vriendin Lindsay Stevens na enkele mooie jaren ook op de klippen was gelopen.

Wie weet: zou Willam als matchmaker kunnen fungeren voor z'n grote neef? Hun band lijkt er in elk geval sterk genoeg voor!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • Beeld: NL Beeld